Η First Republic αντιμετωπίζει πιθανό «μπλόκο» δανεισμού από τη Fed

Την προοπτική υποβάθμισης των ιδιωτικών αξιολογήσεών τους για την First Republic Bank εξετάζουν οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική περιφερειακή τράπεζα σε πιθανούς περιορισμούς ως προς τον δανεισμό

της από την Federal Reserve.

Ανώτεροι αξιωματούχοι εξετάζουν ολοένα και περισσότερο εάν θα υποβαθμίσουν τη βαθμολογία τους για την κατάσταση της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης αξιολόγησης Camels.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα περιόριζε τη δυνατότητα της τράπεζας να χρησιμοποιεί το παράθυρο έκπτωσης (discount window) της Fed και την διευκόλυνση έκτακτης ανάγκης που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Το market value της First Republic «βυθίστηκε» σήμερα κάτω από το 1 δισ. δολάρια για πρώτη φορά, μετά από μια έκθεση που ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ήταν πρόθυμη να παρέμβει στη διαδικασία διάσωσης, οδηγώντας στα… τάρταρα τη μετοχή της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος δέχτηκε νέα πίεση μετά τα αποτελέσματα της First Republic τη Δευτέρα, καθώς ανέφερε εκροές άνω των 100 δισ. δολαρίων στις καταθέσεις το α’ τρίμηνο.

FIRST REPUBLIC BANKρυθμιστικές αρχέςBloombergΗΠΑDISCOUNT WINDOW
Keywords
Τυχαία Θέματα