Η αφ' υψηλού επιστροφή (;) της Άννας

Κάπως... άτσαλα μπήκε στην κούρσα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία από τη μία αφήνει αιχμές για το αδιάβλητο της διαδικασίας και από την άλλη δεν απαντά καν στο ερώτημα αν η υποψηφιότητά της σημαίνει πως επιστρέφει στο κόμμα για να μείνει. Θα είναι υποψήφια βουλευτής αν δεν εκλεγεί πρόεδρος;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το ερώτημα προς όλους τους υποψηφίους, αλλά προφανώς την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Χάρη Δούκα είχε κυρίως στο

μυαλό του, καθώς η Μιλένα Αποστολάκη και ο Παύλος Γερουλάνος, για παράδειγμα, έχουν αποδείξει πόσο ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα και στις πιο δύσκολες εποχές του κινήματος.

Για τη Διαμαντοπούλου βέβαια δεν ισχύει το ίδιο. Από τις κυβερνήσεις Σημίτη έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και η Διαμαντοπούλου ήταν δορυφόρος του κόμματος και όχι κάτοικος του πλανήτη ΠΑΣΟΚ. Από το 2013 δε έχει κόψει τελείως τους δεσμούς της με το ΠΑΣΟΚ.

Θα περιμέναμε λοιπόν μία πιο σαφή απάντηση για το ποια είναι τα σχέδιά της. Διαφορετικά συμπεραίνουμε πως θα μείνει στο ΠΑΣΟΚ μόνο αν κερδίσει στις εκλογές. Ή πρόεδρος ή τίποτα, δηλαδή!

Και τέλος πάντων αυτό μπορεί για κάποιους να είναι αποδεκτό. Το να αφήνει υπονοούμενα για την "καθαρότητα" των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, όμως, τι ακριβώς σκοπό εξυπηρετεί;

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να υπάρχουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα, λέγοντας πως τις προηγούμενες φορές η διαδικασία έγινε ερασιτεχνικά. Και πρόσθεσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μεν πρόεδρος αλλά δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του. Μόνο που απ' όσο γνωρίζουμε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί δεν είναι φτιαγμένη από τον Ανδρουλάκη, είναι η ίδια που ακολουθήθηκε όταν εκλέχθηκαν επίσης πρόεδροι η Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μοιάζει λοιπόν με προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων που όμως, ταιριάζει περισσότερο με το Βελόπουλο που βλέπει παντού νοθείες, παρά με την κεντροαριστερά στην Ελλάδα.

Μία κεντροαριστερά που η κα. Διαμαντοπούλου, όπως μας είπε, μπορεί να πάρει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές. Γι' αυτό και η ίδια δεν συζητά συνεργασίες, ούτε εξ αριστερών, ούτε εκ δεξιών της. Θα γίνει αυτοδύναμη πρωθυπουργός!

Είπαμε, μπήκε δυναμικά στην κούρσα, αλλά μάλλον άτσαλα... Κάπως αφ υψηλού. Έρχομαι να σας εξυγιάνω και να σας κάνω αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν πάλι δεν με ψηφίσετε, κακό του κεφαλιού σας και θα επιστρέψω στις άλλες δουλειές που έκανα τα τελευταία 10 χρόνια.

#Άννα_Διαμαντοπούλου #Πασοκ #Ανδρουλάκης #εκλογές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άννας,annas