Η αναμονή εξελίξεων στις αμερικανικές εκλογές ρίχνει τα κρυπτονομίσματα

Αρνητικό κλίμα επικρατεί σε γενικές γραμμές στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Παρασκευή (19/7), καθώς η αυξανόμενη πιθανότητα αποχώρησης του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ έχει αφαιρέσει μέρος του... αέρα από τα «πανιά» του Bitcoin.

Με μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο για τον Ντόναλντ Τραμπ που θεωρείται το θετικότερο αποτέλεσμα για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, το Bitcoin ενισχύθηκε από την κακή απόδοση του Μπάιντεν μέχρι στιγμής στην εκστρατεία σε συνδυασμό με την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Η πιθανότητα αποχώρησης Μπάιντεν έχει ρίξει ελαφρά το αίσθημα ρίσκου των traders κρυπτονομισμάτων.

Αν και προς το παρόν δεν βιώνουμε ιδιαίτερες… συγκινήσεις, «η αγορά σίγουρα στοιχηματίζει σε μεγάλο τζίρο όσο πλησιάζουμε στις εκλογές στις ΗΠΑ», είπε η QCP Capital, σημειώνοντας ότι η αστάθεια είχε πέσει χαμηλότερα καθώς το Bitcoin επέστρεψε στο γνωστό εύρος των 61.000 έως 71.000 δολαρίων.

Ο ανώτερος αναλυτής αγοράς της FxPro, Άλεξ Κουπτσίκεβιτς, δήλωσε ότι ορισμένοι δείκτες Βitcoin δείχνουν ότι το περιουσιακό στοιχείο απέχει πολύ από το να είναι «υπεραγορασμένο» (overbought), αφήνοντας περιθώρια για κέρδη βραχυπρόθεσμα.

Το Bitcoin και το Shiba Inu διαπραγματεύονται με σημαντική πτώση στο ινδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων WazirX μετά την επίθεση της Πέμπτης από έναν χάκερ που συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα. Το ζεύγος BTC/INR έχει υποχωρήσει 22% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ σε άλλα τοπικά ανταλλακτήρια είναι μόλις 2% χαμηλότερο. Το ζεύγος SHIB/INR έχασε 30%. Ο χάκερ, ο οποίος απέσπασε 230 εκατομμύρια δολάρια από το WazirX, μετέτρεψε τα περισσότερα σε Ethereum, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης blockchain Lookonchain. Ο χάκερ κατέχει πάνω από 59.097 ETH από το πρωί της Παρασκευής, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές και άλλα 15 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα άλλα altcoins.

Την ίδια ώρα, δεκάδες tokens με θέμα την εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου CrowdStrike και το σφάλμα «Blue Screen of Death» της Microsoft εκδόθηκαν στο Ethereum και στο Solana εν μέσω παγκόσμιου ψηφιακού black out. Εκατομμύρια χρήστες των Windows σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το λεγόμενο σφάλμα BSOD, το οποίο προκαλεί ξαφνικό τερματισμό λειτουργίας ή επανεκκίνηση του συστήματος. Το σφάλμα έπληξε επιχειρήσεις που κυμαίνονται από αεροπορικές και σιδηροδρομικές εταιρείες έως χρηματιστήρια και φέρεται να σχετίζεται με μια ενημέρωση λογισμικού από τον πάροχο κυβερνοασφάλειας Crowdstrike που πήγε στραβά. Καμία εταιρεία που σχετίζεται με κρυπτογράφηση δεν έχει αναφέρει ακόμη προβλήματα ή διακοπές στις υπηρεσίες της.

Η κυριαρχία του Bitcoin έναντι των altcoins είναι στο 51,2%, ενώ ο δείκτης CoinDesk 20 υποχωρεί 1,9%.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Βitcoin υποχωρεί 0,82% στα 64.383,32 δολάρια, ενώ το Ethereum χάνει 1,66% στα 3.415,09 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 1,74% στα 163,99 δολάρια, ενώ το Cardano χάνει 4,48% στο 0,42172563 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει πτώση 1,28% στα 6,16 δολάρια, το Dogecoin διολισθαίνει 1,97% στο 0,11974402 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 1,93% στο 0,00001732 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα
Keywords
Αναζητήσεις
i-anamoni-exelixeon-stis-amerikanikes-ekloges-richnei-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα