Η απάντηση Γεωργιάδη για το περιστατικό στο νοσοκομείο της Κω

Την απάντησή του σχετικά με το νοσοκομείο της Κω έδωσε με ανάρτησή του ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας παραθέτει σειρά από δεδομένα, τα οποία, όπως επισημαίνει, αποδεικνύουν ότι αντίστοιχες ελλείψεις προσωπικού υπήρχαν και κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην ανακοίνωση του απαντά στο περιστατικό το οποίο σχολίασε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας αναφέρει:

«Επειδή σήμερα ξεκίνησαν νέα ιστορία με το Νοσοκομείο της Κω, ας δούμε μερικά πράγματα με την σειρά, μήπως και συνεννοηθούμε σαν άνθρωποι αντί να καλλιεργούμε εντυπώσεις.

Το 2014 ο Σύριζα, με τον τότε τομεάρχη Υγείας του και τον τότε βουλευτή Δωδεκανήσου κατέθεταν ερώτηση στην Βουλή καταγγέλοντας την ελλεψη προσωπικού στο Νοσοκομείου της Κω: Ιδού και η ερώτηση.

Τον Μάρτιο του 2019, ο τότε επί τετραετία πλέον Υπουργός Υγείας του Σύριζα κ. Ανδρέας Ξανθός, ο ίδιος που 5 χρόνια πριν έκανε ως αντιπολίτευση την ερώτηση για το επείγον των προσλήψεων στην Κω, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και υποσχέθηκε...προσλήψεις προσωπικού, διότι οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό (και υποσχόταν το νέο Νοσοκομείο την χρηματοδότη του οποίου τώρα εξασφαλίσαμε εμείς). Ιδού και τα αποδεικτικά.

Δηλαδή 4 χρόνια Σύριζα και το πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού εκεί συνεχιζόταν.

Το πρόβλημα συνεχίστηκε και επί της δικής μας Κυβερνήσεως, καθώς όπως πλέον είναι πανελληνίως γνωστό, οι περισσότερες προσκλήσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εκεί έχουν καταστεί άγονες. Αυτό το πρόβλημα μας οδήγησε στην γνωστή διάταξη του θέρους και στην επίσκεψή μου εκεί και στις ανακοινώσεις που έκανα για ταυτόχρονες προσκλήσεις τον Σεπτέμβριο με τα νέα κίνητρα».

{https://x.com/AdonisGeorgiadi/status/1824842559992086972}

#ΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΥΓΕΙΑΣ #Γεωργιάδης #Κως #ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ #καρδιακό_επεισόδιο #ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα