Η Αθήνα δεν έχει πια Δήμαρχο

Ακούσαμε πρώτη φορά για τον Χάρη Δούκα πριν από 9 μήνες, τον Οκτώβριο του 2023, όταν έθεσε υποψηφιότητα για Δήμαρχος της Αθήνας. Τον υποστηρίξαμε γιατί ήταν ένα νέο πρόσωπο, με σοβαρό προφίλ, ευγενικός, επιστήμονας, ένας άνθρωπος καλών προθέσεων. Ο Δούκας κέρδισε, έγινε Δήμαρχος της Αθήνας και έκτοτε όλοι οι Αθηναίοι τον παρακολουθούν περιμένοντας να δουν τι θα κάνει στο Δήμο, πώς θα βελτιώσει την πόλη.

Και ξαφνικά ο Δούκας ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφιος

για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι, όπως και να το κάνουμε, κάπως εκνευριστικό. Όλοι εμείς δηλαδή που τον ψηφίσαμε, χάσαμε το χρόνο μας και την ψήφο μας; Μας παρέσυρε να του αναθέσουμε τη διαχείριση του Δήμου και την κοπανάει ξαφνικά πριν καν κλείσει χρόνο;
Και ποιος θα γίνει Δήμαρχος αν φύγει ο Δούκας; Γιατί να μπλέξει η πόλη μας σε μια τέτοια περιπέτεια, γιατί να μείνει η Αθήνα χωρίς Δήμαρχο, ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές; Γιατί τον ψηφίσαμε; Τι είμαστε; σπόνσορες της πολιτικής του καριέρας;


Η απόφαση του Δούκα να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι προσβλητική για τους ψηφοφόρους του των δημοτικών εκλογών.
Γνωρίζουμε όλοι πως η Δημαρχία της Αθήνας είναι ένα πολύ ισχυρό πολιτικό εφαλτήριο. Μπορεί να προσφέρει σε ένα άγνωστο πρόσωπο μια σπουδαία πολιτική καριέρα, μπορεί να φτάσει να γίνει μέχρι και Πρωθυπουργός. Με μια βασική προϋπόθεση: Ότι έχει τουλάχιστον μία, αν όχι περισσότερες, πολύ επιτυχημένες θητείες ως Δήμαρχος. Αν ένας Δήμαρχος αποδείξει την αξία του, λύσει τα προβλήματα της πόλης, κερδίσει την αποδοχή, όχι μόνο των αρχικών του ψηφοφόρων, αλλά και των υπολοίπων δημοτών, τότε πράγματι, ο άνθρωπος αυτός κάνει για την κεντρική πολιτική σκηνή, ενδεχομένως να μπορεί να διοικήσει και ολόκληρη τη χώρα.


Όμως, εννιά μήνες μετά την εκλογή του στη Δημαρχία, χωρίς να έχει να επιδείξει κάποιο έργο, χωρίς να έχει ουσιαστικά ολοκληρώσει ούτε τον πρώτο χρόνο από την πενταετή θητεία του Δημάρχου, ο Δούκας ανακοινώνει ουσιαστικά, ότι θα εγκαταλείψει τη Δημαρχία. Διότι δεν μπορεί να είσαι και Δήμαρχος της Αθήνας και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θα κάνεις καμία από τις δυο δουλειές.
Τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο Δούκας; Πώς θα αξιοποιεί τον χρόνο του; θα δουλεύει για τον Δήμο ή θα ετοιμάζει την προεκλογική του εκστρατεία για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως θα τα κάνει όλα μαζί;

Ανεξαρτήτως λοιπόν τώρα του αν ο Ανδρουλάκης θα πάει σε εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, η ανακοίνωση και μόνο των προθέσεων του Δούκα, είναι κακά μαντάτα για την πόλη. Η Αθήνα έχει ένα Δήμαρχο που δεν ενδιαφέρεται για την δουλειά του, αλλά η δουλειά του Δημάρχου είναι πολύ σημαντική. Κατά τη γνώμη μου σημαντικότερη από τη δουλειά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.
Αφού λοιπόν ο Δούκας προτάσσει την πολιτική του καριέρα, αφού θεωρεί ότι είμαστε σπόνσορες της προσωπικής του πολιτικής καριέρας, αφού δεν ενδιαφέρεται για την πόλη, ας φύγει τώρα από Δήμαρχος και ας κυνηγήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Και θα δούμε πόσοι από τους ψηφοφόρους στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα τον …σπονσοράρουν.

Keywords
Αναζητήσεις
i-athina-den-echei-pia-dimarcho.htm
Τυχαία Θέματα