Η Γερμανία σταματά την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία

Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα παρέχει επιπλέον οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, υποστηρίζει η «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» (FAS).

Τα τρέχοντα σχέδια προϋπολογισμού δεν διαθέτουν αρκετά κονδύλια για τον σκοπό αυτό, ενώ τα επιπλέον αιτήματα από το Υπουργείο Άμυνας δεν εγκρίνονται λόγω των μέτρων λιτότητας από την Καγκελαρία και το Υπουργείο Οικονομικών.

Έγγραφα, email και συνομιλίες που επικαλείται η FAS αποκαλύπτουν ότι ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, σε επιστολή του στον Υπουργό Άμυνας

Μπόρις Πιστόριους, στις 5 Αυγούστου, έγραφε ότι νέα μέτρα μπορούν να εγκριθούν μόνο όταν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση στα σχέδια του προϋπολογισμού. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι δεν γίνεται υπέρβαση των ορίων του προϋπολογισμού.

Σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί για την Ουκρανία φέτος και το προτεινόμενο όριο για το επόμενο είναι 4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο φαίνεται να έχει ήδη υπερκαλυφθεί, σύμφωνα με πηγές. «Τέλος. Το δοχείο είναι άδειο», φέρεται να είπε γνώστης των εξελίξεων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Bundestag επιβεβαιώνει ότι δεν γίνονται νέες παραγγελίες για την Ουκρανία, αφού δεν έχουν πλέον χρηματοδότηση, όπως υποστηρίζει η FAS. Ο ειδικός για τον προϋπολογισμό, του κόμματος SPD, αρμόδιος για την αμυντική πολιτική, Andreas Schwarz, δήλωσε ότι σύστημα αεράμυνας IRIS-T, το οποίο είναι έτοιμο για παράδοση, δεν θα σταλεί στην Ουκρανία, παρά τις επιθυμίες του υπουργού Άμυνας.

Η καθυστέρηση φέρεται να επηρεάζει και άλλες παραγγελίες, όπως πυρομαχικά πυροβολικού, drones, ανταλλακτικά για άρματα μάχης και οβίδες, παρ’ όλο που η γερμανική βιομηχανία όπλων θα μπορούσε να τα παραδώσει.

Η άμεση διακοπή των πληρωμών έχει οδηγήσει σε έντονη διαφωνία εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Η Καγκελαρία του Όλαφ Σολτς φαίνεται να είναι κατά της παροχής κεφαλαίων, ενώ το Υπουργείο Άμυνας, το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι στην ίδια γραμμή.

#Γερμανία #Ουκρανία #στήριξη #χρηματοδότηση #πόλεμος #βοήθεια
Keywords
Αναζητήσεις
i-germania-stamata-tin-oikonomiki-stirixi-pros-tin-oukrania.htm
Τυχαία Θέματα