Η Νότια Κορέα έδωσε χάρη στον «πρίγκιπα» της Samsung

Ο κληρονόμος της Samsung, Lee Jae-yong -που καταδικάστηκε για δωροδοκία και υπεξαίρεση το 2017- έλαβε ειδική προεδρική χάρη.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δικαιολόγησε την απόφαση, λέγοντας ότι ο ηγέτης της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας χρειάζεται να ηγηθεί των προσπαθειών της εταιρείας για οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία.

data-placeholder="Μετάφραση">Τα εγκλήματα του Lee συνδέθηκαν άμεσα με το σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στη φυλάκιση της πρώην προέδρου Park Geun-Hye, στην εξουσία από το 2013-2017.

Η Samsung πλήρωσε δωροδοκίες 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην Πρόεδρο Παρκ για να εξασφαλίσει υποστήριξη.

Εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες συμμετείχαν σε διαδηλώσεις υπό το φως των κεριών κάθε Σαββατοκύριακο τον χειμώνα του 2016/2017, απαιτώντας τον τερματισμό της κυβέρνησης του Παρκ και τη ρήξη μεταξύ πολιτικής και επιχειρήσεων.

Πέντε χρόνια μετά, η νέα εξέλιξη αποτελεί ένα απογοητευτικό πλήγμα για όσους αγωνίζονται κατά της διαφθοράς στη Νότια Κορέα.

"Είναι μια οπισθοδρόμηση. Και σημαίνει ότι η Κορέα υποχωρεί στον χρόνο πριν από τις διαδηλώσεις υπό το φως των κεριών", σχολίασε για την αποφυλάκιση Λι ο Σανγκίν Παρκ, καθηγητής οικονομικών και βιομηχανικής πολιτικής στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

samsungΝότια Κορέα
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Οικονομία > Reporter
Νότια Κορέα, Samsung,notia korea, Samsung