iPhone16: Όσα ανακοινώθηκαν στο event της Apple-Στο επίκεντρο η AI

22:33 9/9/2024 - Πηγή: Reporter

H Apple παρουσίασε το νέο iPhone 16, καθώς και το νέο λειτουργικό της σύστημα, iOS 18, το οποίο απευθύνεται... στην τεχνητή νοημοσύνη. Πρόκειται για μία «ζωντανή μηχανή», που θα εξελίσσεται και θα προσαρμόζεται συνεχώς, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νέα εποχή.

Το iPhone 16

Tο νέο μοντέλο iPhone,

το iPhone 16, που παρουσιάστηκε στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση της αμερικανικής εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, θα είναι εξοπλισμένο με τον νέο επεξεργαστή A18 ο οποίος είναι ειδικά σχεδιασμένος για να υποστηρίζει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης, όπως τόνισε στην ο CEO, Τιμ Κουκ. O επεξεργαστής είναι 30% πιο γρήγορος από τον προηγούμενο A16 και χρησιμοποιεί 30% λιγότερη ενέργεια.

Το νέο iPhone θα έχει ενσωματωμένα τα εργαλεία του Apple Intelligence, της νέας πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης του τεχνολογικού κολοσσού.

«Η νέα γενιά iPhone έχει σχεδιαστεί εκ βάθρων για το Apple Intelligence. Σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας συναρπαστικής εποχής» ανέφερε ο Κουκ.

Η νέα σειρά έξυπνων κινητών της Apple θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus. Τα κινητά θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα.

Η τιμή του iPhone 16 θα ξεκινά από τα 799 δολάρια και του iPhone 16 Plus από τα 899 δολάρια (στις ΗΠΑ).

Οι παραγγελίες ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα και οι παραδόσεις από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 18

Η Siri γίνεται πιο έξυπνη: Με το Apple Intelligence, η Siri θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας πληροφορίες από πολλές εφαρμογές. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να σας προετοιμάσει για μια επερχόμενη συνάντηση λέγοντάς σας την ώρα και την τοποθεσία από το ημερολόγιό σας, συνοψίζοντας το έγγραφο που έστειλε ο συνάδελφός σας σε ένα email και λέγοντάς σας τον καιρό, ώστε να ξέρετε πώς να ντυθείτε.

Emoji που δημιουργούνται από AI: Το Apple Intelligence θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους emoji με προτροπή κειμένου στο iMessage, καθώς και να δημιουργούν μη φωτορεαλιστικές εικόνες για αποστολή στις συνομιλίες τους.

Συνεργασία OpenAI: Σε περιπτώσεις όπου η τεχνολογία του OpenAI είναι καταλληλότερη για να απαντήσει σε μια ερώτηση των χρηστών, η Apple θα τους επιτρέψει να επιλέξουν να κάνουν αναζήτηση στο ChatGPT. Η ενσωμάτωση θα λειτουργεί απευθείας από τη συσκευή, ακόμα κι αν ένας χρήστης δεν έχει λογαριασμό ChatGPT.

Κρυφές εφαρμογές: Οι νέες ενημερώσεις απορρήτου για το iPhone θα επιτρέπουν στους χρήστες να «κλειδώνουν» ορισμένες εφαρμογές, ώστε να μπορούν να τις ανοίξουν μόνο αυτοί, χρησιμοποιώντας το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασής τους. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κρύψουν εφαρμογές, ώστε να μην εμφανίζονται στην αρχική τους οθόνη και κανένα μέσο από αυτές τις εφαρμογές δεν θα εμφανίζεται αλλού στο σύστημά τους.

Καταγραφή κλήσεων σε πραγματικό χρόνο: Οι χρήστες iPhone θα μπορούν πλέον να καταγράφουν και να δημιουργούν αντίγραφα κλήσεων απευθείας από την εφαρμογή του τηλεφώνου. Όλα τα μέρη της κλήσης θα ειδοποιούνται κατά την ηχογράφηση.

Το Apple Watch series 10

Το νέο Apple Watch (Apple Watch series 10) θα έχει 30% μεγαλύτερο display. Είναι 40% πιο φωτεινό. Η συσκευή είναι, επίσης, πιο ενεργειακά αποδοτική από την προηγούμενη και φορτίζει πιο γρήγορα. Έχει βελτιωμένες δυνατότητες ευρυγώνιας θέασης. Είναι κατά 9,7 mm πιο λεπτή. Μπορεί να παίξει μουσική από το speaker του ρολογιού χωρίς ακουστικά.

Το Apple Watch series 10 θα κυκλοφορήσει στα εξής χρώματα: ροζ χρυσό, ασημί και μαύρο.

Επίσης, θα είναι διαθέσιμη και η σειρά Titanium Apple Watch Series 10 που είναι 20% πιο ελαφριά από την προηγούμενη. Τα ρολόγια είναι κατασκευασμένα κατά 95% από ανακυκλωμένο τιτάνιο, είναι ιδιαίτερα ελαφριά και βγαίνουν στα εξής χρώματα: Χρυσό, μολυβί και μαύρο.

Το Apple Series 10 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα βασικά του πλεονεκτήματα:

Μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση της άπνοιας στον ύπνο. Υπάρχουν νέα χαρακτηριστικά για τις δραστηριότητες στο νερό, όπως μέτρηση του βάθους και της θερμοκρασίας του νερού. Φορτίζει γρήγορα, έως και 80% σε 30 λεπτά και έχει διάρκεια μπαταρίας έως και 18 ώρες. Άλλες νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν την εφαρμογή Tides, η οποία εμφανίζει πληροφορίες επτά ημερών για τις παλίρροιες, για τις ακτές και τις ώρες ανατολής και δύσης του ηλίου.

Τα νέα AirPods 4 θα κυκλοφορήσουν, επίσης, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Apple:

#Apple #IOS_18 #iPhone #Apple_Watch
Keywords
Αναζητήσεις
iphone16-osa-anakoinothikan-sto-event-tis-apple-sto-epikentro-i-ai.htm
Τυχαία Θέματα