Ινδία:Κατηγορεί το Twitter για μη συμμόρφωση με τους ΙΤ κανόνες

Ο υπουργός Τεχνολογίας της Ινδίας δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι το Twitter είχε αθέμιτα αρνηθεί να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες της τεχνολογίας πληροφοριών της χώρας, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη Μαΐου.

Οι νέοι κανόνες ή οι λεγόμενες ενδιάμεσες οδηγίες, που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο, στοχεύουν στη ρύθμιση του περιεχομένου σε εταιρείες κοινωνικών μέσων όπως το Facebook,

το WhatsApp και το Twitter, καθιστώντας τους πιο υπεύθυνους σε νομικά αιτήματα για γρήγορη κατάργηση αναρτήσεων και κοινή χρήση λεπτομερειών των δημιουργών των μηνυμάτων.

Οι κανόνες απαιτούν επίσης από μεγάλες εταιρείες κοινωνικών μέσων να δημιουργήσουν μηχανισμούς αποκατάστασης παραπόνων και να ορίσουν νέα στελέχη για συντονισμό με την επιβολή του νόμου.

Το υπουργείο τεχνολογίας της Ινδίας έγραψε στο Twitter στις 5 Ιουνίου, προειδοποιώντας την εταιρεία για "ακούσιες συνέπειες" εάν δεν τηρούσε τους κανόνες, ανέφερε προηγουμένως το Reuters.

Ο Prasad δεν είπε εάν το Twitter είχε χάσει τις ενδιάμεσες προστασίες, αλλά ένας ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στο Reuters ότι το Twitter ενδέχεται να μην δικαιούται πλέον να ζητήσει εξαιρέσεις ευθύνης ως ενδιάμεσος ή ως οικοδεσπότης του περιεχομένου των χρηστών στην Ινδία λόγω της μη συμμόρφωσής του με νέους κανόνες πληροφορικής.

"Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το εάν το Twitter δικαιούται παροχή ασφαλούς λιμένα", ανέφερε ο Prasad. "Ωστόσο, η απλή πραγματικότητα είναι ότι το Twitter δεν συμμορφώθηκε με τις ενδιάμεσες οδηγίες που τέθηκαν σε ισχύ από τις 26 Μαΐου."

Το Twitter, πρόσθεσε ο Prasad, είχε επιλέξει το «μονοπάτι της εσκεμμένης περιφρόνησης όσον αφορά τις ενδιάμεσες οδηγίες».

"Έχει διατηρηθεί ένας προσωρινός αρχηγός συμμόρφωσης και οι λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν άμεσα στο υπουργείο", ανέφερε η εταιρεία. "Το Twitter συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμορφωθεί με τις νέες οδηγίες.”

Η ομάδα ψηφιακής υπεράσπισης που εδρεύει στο Νέο Δελχί, το Ίδρυμα Ελευθερίας του Διαδικτύου, δήλωσε ότι εναπόκειται μόνο στα δικαστήρια και όχι στην κυβέρνηση, να αποφασίσουν εάν εταιρείες όπως το Twitter παρέμειναν διαμεσολαβητές για φερόμενη μη συμμόρφωση, όπως ο διορισμός στελεχών.

Οι αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Ινδίας και τις μεγάλες τεχνολογικές των ΗΠΑ έχουν εκνευρίσει εταιρείες που έχουν ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να χτίσουν κόμβους στη μεγαλύτερη αναπτυξιακή τους αγορά, σε βαθμό που ορισμένοι επανεξετάζουν σχέδια επέκτασης, έχουν πει στο Reuters άτομα που βρίσκονται κοντά στο θέμα.

TwitterΚΑΝΟΝΕΣΙνδία
Keywords
Τυχαία Θέματα