ΗΠΑ-Κογκρέσο: Πρώτος αντιπρόσωπος της «γενιάς Ζ» ο 25χρονος Φροστ

Το πρώτο μέλος της Gen Z που θα καταλάβει έδρα στο αμερικανικό Κογκρέσο έγινε ο 25χρονος Mάξουελ Αλεχάντρο Φροστ, ο οποίος στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ κέρδισε στη Φλόριντα έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φροστ που ήταν υποψήφιος στη 10η περιφέρεια της Φλόριντα, επικράτησε με 59% έναντι του Ρεπουμπλικάνου Κάλβιν Γούμπις που έλαβε 39,5%.

«Νικήσαμε», έγραψε με όλα

τα γράμματα κεφαλαία και τέσσερα θαυμαστικά ο νέος βουλευτής. «Γράφτηκε ιστορία για τους πολίτες της Φλόριντας, για τη γενιά Ζ και για όλους όσοι πιστεύουν σ’ ένα καλύτερο μέλλον», πρόσθεσε.

{https://twitter.com/MaxwellFrostFL/status/1590152059570905089}

Τον Οκτώβριο ο νεαρός νικητής είχε δηλώσει ότι «χρειαζόμαστε αυτή την αντιπροσώπευση στο Κογκρέσο», πολιτικούς που «μοιάζουν» με τους νέους της χώρας «και ξέρουν τι περνούν.

Ο Φροστ καταπιάστηκε με την πολιτική στα 15 του χρόνια, συγκλονισμένος από τη σφαγή στο πρωτοβάθμιο σχολείο Σάντι Χουκ (Κονέτικατ) το 2012.

Αργότερα, έγινε ένας από τους εθνικούς αντιπροσώπους της οργάνωσης March for Our Futures («Πορεία για το μέλλον μας»), κινήματος που ιδρύθηκε μετά τη νιοστή σφαγή σε σχολείο, σε λύκειο στη Φλόριντα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Νιου Χάμσιρ, έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων διεκδικεί άλλη μια εκπρόσωπος της «γενιάς Ζ»: η Κάρολαϊν Λέβιτ, επίσης 25 ετών, υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων.

ΗΠΑεκλογέςΚογκρέσοGEN Z
Keywords
Τυχαία Θέματα