ΗΠΑ: Μόνο το ένα μπαλόνι κινεζικό- «Άγνωστα» τα άλλα τρία

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι τελικά δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τρία ιπτάμενα αντικείμενα που εντοπίστηκαν τον ουρανό το Σαββατοκύριακο και καταστράφηκαν από τον αμερικανικό στρατό συνδέονται με υποτιθέμενη κινεζική κατασκοπεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προς το παρόν «καμία ένδειξη» ότι τα τρία ιπτάμενα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πρόσφατα στη Βόρεια Αμερική ήταν κινεζικής προέλευσης ή ότι χρησιμοποιούνταν για κατασκοπευτικούς σκοπούς, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Αυτά τα τρία «αντικείμενα» μπορεί να ήταν «μπαλόνια για εμπορικούς ή επιστημονικούς, ειρηνικούς σκοπούς»,

τόνισε ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί να αναλυθούν πρώτα τα συντρίμμια τους για να απαντήσει μετά βεβαιότητας.

Ο Κίρμπι, όπως σημειώνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, δεν αναφερόταν στο πρώτο «μπαλόνι» που καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, για το οποίο η Ουάσινγκτον επιμένει πως ήταν κινεζικό κατασκοπευτικό.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι κανείς δεν έχει διεκδικήσει ακόμη την "πατρότητα" για τα τρία αντικείμενα, και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών είναι δύσκολο να βρεθούν και να ανακτηθούν τα συντρίμμια τους.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, εν τω μεταξύ, επέκρινε την αμερικανική απάντηση.

Το Πεκίνο κατηγόρησε νωρίτερα τις ΗΠΑ για «μια... υπεραντίδραση».

Η Κίνα αρνήθηκε ότι ένα από τα αερόστατά της, το οποίο καταστράφηκε από αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος νωρίτερα αυτόν τον μήνα στα ανοιχτά της Νότιας Καρολίνας, χρησιμοποιήθηκε για κατασκοπεία, λέγοντας ότι ήταν απλώς ένα αερόπλοιο παρακολούθησης καιρού που είχε βγει εκτός πορείας.

ΗΠΑΛευκος ΟίκοςΜΠΑΛΟΝΙΑ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα