Ισραήλ: Βομβάρδισε αποθήκες της Χεζμπολάχ και ιρανικές βάσεις στη Συρία

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (5/10) το Ισραήλ πραγματοποίσε επίθεση σε σημαντικές ιρανικές βάσεις στη Συρία. Παράλληλα, σφοδρές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν και στη νότια Βηρυτό.

Οι επιθέσεις αυτές έγιναν λίγη ώρα μετά από την προβολή μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος είπε πως το Ισραήλ «έχει καθήκον και δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση του Ιράν».

Πηγές από τον ισραηλινό στρατό ανέφεραν παράλληλα πως το αναμενόμενο ισραηλινό

χτύπημα στην Τεχεράνη – ως απάντηση για την επίθεση με πυραύλους προς το Τελ Αβίβ – είναι ζήτημα ωρών.

Εν μέσω αυτών των προειδοποιήσεων, η Τεχεράνη εξέδωσε ΝΟΤΑΜ αργά το βράδυ του Σαββάτου με την οποία έκλεισε τον δυτικό εναέριο χώρο για τις πτήσεις των εμπορικών σκαφών, κίνηση που δείχνει ότι και οι ίδιοι ανέμεναν την επίθεση των ισραηλινών.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ χτύπησε στο Ντέιρ Αλ Ζορ τις σημαντικές ιρανικές βάσεις της Συρίας. Επίσης, το BBC μεταδίδει πως τεράστιες εκρήξεις σημειώθηκαν στη νότια Βηρυτό. Πηγές από τον Ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως το σημερινό μπαράζ με χτυπήματα στα νότια της Βηρυτού είχαν ως στόχο τη μεγαλύτερη υπόγεια αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ στην περιοχή. #Ισραήλ #ΣΥΡΙΑ #Βηρυτός #Λιβανός #Ιράν
Keywords
Αναζητήσεις
israil-vomvardise-apothikes-tis-chezbolach-kai-iranikes-vaseis-sti-syria.htm
Τυχαία Θέματα