Καπραβέλος: Ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση θεραπείας των ασθενών

16:45 6/9/2021 - Πηγή: Reporter

Την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού εκφράζει ο διευθυντής β΄ μονάδας εντατικής θεραπείας νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, ενώ επισημαίνει την ποινική ευθύνη εκείνων που εμποδίζουν ασθενείς να δεχθούν θεραπεία και να εισαχθούν στις ΜΕΘ, προκαλώντας τον θάνατό τους.

«Με 43 νεκρούς στην χώρα και 20 διασωληνωμένους στο νοσοκομείο Παπανικολάου, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», τονίζει ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και προσθέτει: «Οι εισαγωγές μας στις

Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά οι δείκτες είναι υψηλοί και η υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα τείνει να μετατρέψει το 4ο κύμα της πανδημίας σε τραγωδία».

«Δίνεται ένας φοβερός αγώνας, και παρατηρούνται κινήσεις που δεν αποτελούν απλώς έκφραση διαφορετικής άποψης. Είναι παρεμπόδιση. Κινούνται στο πλαίσιο της παραβατικότητας. Προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους όχι μόνο να μην εμβολιαστούν, αλλά να μην έρθουν στο νοσοκομείο ή ακόμη και να αρνούνται την διασωλήνωση του ασθενούς.

Αυτοί οι αρνητές έχουν μια παραπλανητική πληροφόρηση ότι πρόκειται για μια εύκολη πάθηση, μια κοινή γρίπη, αρνούνται την κλιμάκωση της θεραπείας και οδηγούνται στον θάνατο. Η άρνηση της θεραπείας είναι πλέον ποινικό αδίκημα. Η εντατική σώζει ζωές, δεν μπορούμε να αμφιβάλουμε για την πρόοδο της επιστήμης. Η παρεμπόδιση της θεραπείας δεν είναι πειθαρχικό αδίκημα, αλλά ποινικό. Δεν γίνεται δεκτή η διαπραγμάτευση της θεραπείας και της διάσωσης της ζωής.

Δεν υπάρχει δικαίωμα τους συγγενούς να πάρει απόφαση για την ζωή και τον θάνατο του ασθενούς. Είναι κατευθυνόμενο, αντικοινωνικό και απάνθρωπο. Προκειμένου να σωθεί ο ασθενής από μια αναστρέψιμη νόσο δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση με συγγενείς και ημιμαθείς. Μέσω ίντερνετ αμαθείς λαμβάνουν πληροφορίες αντιεπιστημονικές και τις μεταφέρουν, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων που μπορούσαν να σωθούν.

Οι ΜΕΘ είναι ο τελευταίος χώρος πριν από τον θάνατο, και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η χρησιμότητά και η αναγκαιότητά του, όταν δίνεται μάχη σε παγκόσμιο επίπεδο με μια τέτοια ασθένεια.

Όσο αφήνουμε τον ιό και διασπείρεται τόσο επιτρέπουμε στα εμβόλια να χάνουν την δυναμικότητά τους. Εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί και νοσούν είναι ένα ελάχιστο ποσοστό. Αυτοί την στιγμή στην ΜΕΘ έχουμε δυο εμβολιασμένους με ακραία προβλήματα υποκείμενων νοσημάτων. Όλοι οι άλλοι είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε ακόμη ο κ. Καπραβέλος.

Νίκος ΚαπραβέλοςΕμβολιασμοίκορονοιόςΜΕΘ
Keywords
Τυχαία Θέματα