Κασκάρι (Fed): Υπάρχει ανάγκη για περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων

15:29 7/2/2023 - Πηγή: Reporter

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Minneapolis, Neel Kashkari, ανέφερε ότι η ισχυρή εικόνα της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ τον Ιανουάριο δείχνει την ανάγκη η Fed να συνεχίσει την πορεία αύξησης των επιτοκίων της.

«Αυτή τη στιγμή παραμένω περίπου στο 5,4%», δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, αναφερόμενος στο πόσο ψηλά θα πρέπει να φτάσει το βασικό

επιτόκιο της Fed προκειμένου να τιθασευτεί ο πληθωρισμός.

«Εάν θα έπρεπε να επιλέξω ένα ποσοστό σήμερα, θα παρέμενα εκεί που βρισκόμουν και τον Δεκέμβριο». «Κανείς δεν πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην ανακοίνωση ενός και μόνο στοιχείου», είπε ο Kashkari. «Αλλά η υποκείμενη ισχύς στον τομέα υπηρεσιών της οικονομίας είναι ακόμη εξαιρετικά υψηλή και εκεί είναι που πολλοί από εμάς δίνουμε έμφαση».

Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 517.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριομ ενώ η ανεργία υποχώρησε στη χώρα στο 3,4%, το χαμηλότερο ποσοστό από τον Μάιο του 1969 στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις έχει αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες ως ένας από τους πλέον διαπρύσιους κήρυκες της σφιχτής νομισματικής πολιτικής για τη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό.

FEDΚΑΣΚΑΡΙεπιτόκιαπληθωρισμός
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα