Κασσελάκης: Θα είμαι υποψήφιος σε περίπτωση κοινού ψηφοδελτίου ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία ενός νέου προοδευτικού κινήματος, σε περίπτωση σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Εάν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, θα θέσω υποψηφιότητα. Δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη νομιμοποίηση από τη βάση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

ενώ τόνισε ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος, ακόμα και αν απέναντί του βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς για το αν είναι λύση να διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους τα δυο κόμματα και να αποφασιστεί ένας κοινός αρχηγός, απάντησε ότι η λύση είναι η συνεργασία εκεί που έχει σημασία, στη Βουλή και στη βάση των πολιτών, μια διαδικασία «οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης».

«Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε για τον ΕΝΦΙΑ, ή την έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών πώς θα προχωρήσουμε;», διερωτήθηκε, ενώ σημείωσε πως «ένα από τα ζητήματα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι μπορεί να έχει ένα πολύ δυνατό brand», όμως, από την άλλη πλευρά «υπάρχει μια σύγχυση ως προς το τι πιστεύει», κάτι που είδαμε και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερη αποχή από τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτώμενος για το πώς θα συνεργαστεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη, έχοντας ανταλλάξει βαριά λόγια και χαρακτηρισμούς όπως το «εκβιαζόμενος», που χρησιμοποίησε έναντι του κ. Ανδρουλάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως η έκφραση αυτή αναφερόταν στην «άνευρη αντίδρασή του» για την παρακολούθησή του, αν και τόνισε πως «δεν ξέρω πως νιώθει ψυχολογικά κάποιος, όταν γνωρίζει ότι ένα ολόκληρο σύστημα τον παρακολουθεί». «Εγώ θα ήμουν πιο επιθετικός νομικά», σημείωσε.

#ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ #Πασοκ #υποψηφιότητα #ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ_ΚΙΝΗΜΑ #συνεργασία #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-tha-eimai-ypopsifios-se-periptosi-koinou-psifodeltiou-pasok-syriza.htm
Τυχαία Θέματα