Κασσελάκης: Θα σας ταράξω στη συλλογικότητα-Δεν θα υπάρξει ρευστοποίηση οργάνων

23:09 6/7/2024 - Πηγή: Reporter

«Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχε μία παραγωγική συζήτηση και μία καλοπροαίρετη κριτική προς το πρόσωπό μου που όχι μόνο την δέχομαι αλλά και την προσκαλώ», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη δευτερολογία του και ξεκαθάρισε ότι «ρευστοποίηση του κόμματος, των οργάνων, δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα υπάρξει κοινή λογική και αποδοτικότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δεσμεύτηκε ότι «από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, και Αύγουστο

αν χρειαστεί, αλλά και είμαι ξεκάθαρος σε αυτό, το μόνο γιατί το μόνο έντιμο πράγμα να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε.

Αν όμως την επόμενη μέρα είστε σε μία δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων, χωρίς να τηρούμε το καταστατικό που διαχωρίζετε προσωπική θέση από κομματική, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο πρόεδρός τους να πάρουν θέση. Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή, είναι κοινή λογική. Είναι η τίμια συμφωνία που κάνουμε ο ένας προς τον άλλον για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Από εμένα έχετε αυτή τη δέσμευση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ένα από τα βήματα που συνάδουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα που έχει ήδη εκτοξευθεί ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων. Προτείνω το ακριβώς αντίθετο. Προτείνω μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία θα μπορέσει να αποφασίσει για αποδοτικά όργανα.

Δεν είναι προτάσεις καλά δουλεμένες από εμένα. Είναι ιδέες και είπα ότι μπορεί να αλλάξω άποψη. Ρευστοποίηση του κόμματος δεν πρόκειται να υπάρξει. Ρευστοποίηση των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης μίλησε και για την «Αυγή», δηλώνοντας χαρούμενος και ευγνώμων για τους εργαζόμενους που το αυριανό φύλλο θα κυκλοφορήσει κανονικά. Σημείωσε μάλιστα πως «το κυριακάτικο φύλλο είναι προσοδοφόρο. Και να ξέρετε κάτι για την κριτική και την mea culpa οι μονοί που δεν λένε mea culpa, είναι αυτοί που δεν τολμούν και δεν αποφασίζουν».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απηύθυνε πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαζί μια κοινή πρόταση για τα υπερκέρδη των τραπεζών και το ιδιωτικό χρέος.

«Υπάρχουν δύο πρωτοβουλίες που είναι πολύ σημαντικές για όλο το λαό και τους συμπολίτες μας. Η πρώτη είναι για το ιδιωτικό χρέος. Πρέπει να έχει μία λύση με κοινωνικό πρόσημο και η δεύτερη πρωτοβουλία είναι για αυτή την απειλή που πρέπει να γίνει ρύθμιση ή νόμος του κ. Χατζηδάκη, για τα υπερκέρδη των τραπεζών», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε:

«Θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν είναι αυτές οι προτάσεις έτοιμες, και θα τους προσκαλέσω να συνεργαστούμε στην επεξεργασία τους».

Για το θέμα των συνεργασιών στον χώρο της Αριστεράς και Κεντροαριστεράς ανέφερε: «Έχουμε περάσει πολλά, είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, η ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού κόσμου με ξεκάθαρα αριστερές ιδέες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κι εγώ προσωπικά θα ηγηθούμε της πρωτοβουλίας για συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων». Αναφέρθηκε σε προτάσεις για το ιδιωτικό χρέος και τα υπερκέρδη των τραπεζών και πρόσθεσε: «Θα πάρω τηλέφωνο όποιον κι αν είναι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ όταν είναι έτοιμες αυτές οι προτάσεις και θα δούμε τι θα πούνε».

Έκλεισε με προσπάθεια να εμφυσήσει αισιοδοξία στα στελέχη του κόμματος: «Σας παρακαλώ να μην χάσετε τον ρομαντισμό και την ιδεολογία, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, συνεχίστε να πιστεύετε».

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος είχε καταθέσει την πρόταση για την διενέργεια των δημοψηφισμάτων δήλωσε: «Σήμερα φάνηκε ποιοι είναι υπέρ της άμεσης δημοκρατίας και ποιοι την χρησιμοποιούν προσχηματικά και ευκαιριακά. Νομίζω ότι είναι λάθος του προέδρου ότι τις αποφάσεις για την σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων όπως και για τις οργανωτικές αλλαγές δεν θα τις πάρουν τα μέλη του κόμματος».

{https://www.facebook.com/share/v/fo5m4iyfkZAVYp5F/}

#ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #δευτερολογία #ΚΚΕ #Πασοκ
Keywords
Αναζητήσεις
kasselakis-tha-sas-taraxo-sti-syllogikotita-den-tha-yparxei-refstopoiisi-organon.htm
Τυχαία Θέματα