Καβάλα-Antonov: Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα τοξικά στοιχεία

Με αγωνία παρακολουθούν οι κάτοικοι της περιοχής τις εξελίξεις σχετικά με τη φονική πτώση του αεροσκάφους Antonov στο Παλαιοχώρι Καβάλας, με τα βλέμματα να στρέφονται στα αίτια της συντριβής αλλά και στο φορτίο που μετέφερε το Antonov.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Παγγαίου, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα τοξικά ή άλλα στοιχεία.

Παράλληλα, τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε και ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, έχει ήδη ανασυρθεί

μία σορός και έχει εντοπιστεί μία ακόμη ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπολοίπων 6 μελών του πληρώματος, όλοι ουκρανικής καταγωγής.

Παράλληλα, αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Νωρίτερα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Σερβίας έδωσαν αναλυτικά στοιχεία για το φορτίο του αεροσκάφους που έπεσε στην περιοχή δυτικά της Καβάλας.

Συγκεκριμένα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) έλαβε μήνυμα από τη σερβική εταιρεία όπλων και αμυντικών συστημάτων Valir – εντολέα της μεταφοράς του συγκεκριμένου φορτίο, με τα πυρομαχικά 11,5 τόνων, με το Antonov. Σύμφωνα με την ενημέρωση το Αντόνοβ μετέφερε τα εξής πυρομαχικά:

εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 60mm M62,εκπαιδευτικά βλήματα όλμων 82mm M62 καιφωτιστικά βλήματα όλμων 82mm M67.

Το χρονικό

Το αεροσκάφος τύπου Αντόνοβ μεταφοράς φορτίου (cargo) έπεσε λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας, αφού πρώτα έπιασε φωτιά στον αέρα.

Το αεροσκάφος τύπου Αντόνοβ είχε 4 κινητήρες, εκ των οποίων ο ένας πήρε φωτιά και για αυτό ο πιλότος ζήτησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Καβάλα, όμως δεν τα κατάφερε.

Από την πτώση του αεροπλάνου και μετά ακούγονταν συνεχώς εκρήξεις. Στο σημείο της πτώσης κατευθύνθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στα γύρω χωριά διακόπηκε για αρκετή ώρα η ηλεκτροδότηση.

καβαλααεροπλάνοΠτώσηΑΙΤΙΑφορτίοέρευνα
Keywords
Τυχαία Θέματα