ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης, Τεμπονέρας... επιτηρούν τον Κασσελάκη

Νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «αυλικούς των τραπεζών» εντός του κόμματος.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην τοποθέτησή του απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Χρειαζόμαστε φυγή προς τα εμπρός. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι. Δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα, δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών».

Υπήρξαν, όμως και άλλες τοποθετήσεις που υπενθυμίζουν στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι παρά την αποχώρηση στελεχών δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν.

Ραγκούσης: Να αλλάξουμε πορεία πριν να είναι αργά

«Είναι η ώρα για μια Νέα, Σύγχρονη και κυρίως Μεγάλη Κεντροαριστερά, υπό την έννοια μιας μεγάλης συμμαχίας Σύγχρονης Αριστεράς και Κεντροαριστεράς, για την επόμενη Ελλάδα, όχι για την απερχόμενη Ελλάδα», ανέφερε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Αυτή τη νέα κεντροαριστερά οφείλουμε να δημιουργήσουμε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όσοι πιστεύουμε σε αυτήν. Και τελικά, αυτή η νέα κεντροαριστερά ή θα βρει χώρο να αναπνεύσει και να αναπτυχθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ή εκτός αυτού».

Αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές: «Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να συμφωνήσω με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις πως η πορεία μας είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται αναστοχασμό κι επαναπροσδιορισμό. Η ήττα στις εθνικές εκλογές δεν ήταν μία στρατηγική ήττα, διότι διατηρήσαμε την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στρατηγική ήττα θα είναι όμως μία ήττα στις ευρωεκλογές εάν θα χάσουμε τη 2η θέση στην κοινωνία με πολύ χαμηλά ποσοστά. Θα είναι μία ήττα που θα περιορίσει δραματικά τις προοπτικές αναβίωσης του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις. Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το «παγόβουνο». Μετά θα είναι αργά».

Ακολούθως υποστήριξε ότι «απαιτείται να αναιρέσουμε συγκεκριμένους λόγους-σύμβολα εξαιτίας των οποίων στερηθήκαμε χιλιάδες μετριοπαθείς ψηφοφόρους» και πρόσθεσε: «Και όσοι σήμερα λένε πρέπει να δουλέψετε όλοι μαζί … μετά τη σύγκρουση με το παγόβουνο θα λένε ‘κι εσείς τι κάνατε για να προλάβετε το κακό; Γιατί δεν μιλούσατε πριν;'. Μπορούμε να την αποφύγουμε. Μπορούμε. Μπορούμε να γυρίσουμε ένα παιγνίδι στο δεύτερο ημίχρονο; Είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε αν αλλάξουμε πορεία».

Τέλος έθεσε «ζήτημα ιδιαίτερης συμβολικής αξίας» και ζήτησε να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού».

Τεμπονέρας: Ο νυν ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τα ιστορικά και πολιτικά του όρια

«Ο νυν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εξαντλήσει τα ιστορικά και πολιτικά του «όρια» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ο Διονύσης Τεμπονέρας, επισημαίνοντας στην τοποθέτησή του πως «Ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» οφείλει να είναι ένα κυβερνητικό κόμμα και όχι ένα κόμμα της διαμαρτυρίας και της περιχαράκωσης», ζητώντας παράλληλα να διευκρινιστούν οι όροι διεξαγωγής του Συνεδρίου.

«Δεν χρειαζόμαστε ένα «συνέδριο-φιέστα του αρχηγού», τόνισε αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο.

Δευτερολογία Κασσελάκη

Κατόπιν των παραπάνω ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε και πάλι το λόγο για να κλείσει με τη δευτερολογία του τις εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλάβαμε στα τέλη του Σεπτεμβρίου ένα μεγάλο, πολύπλοκο, δύσκολο έργο, το οποίο ήταν αυτό το κόμμα το βαθιά κοινωνικό, βαθιά λαϊκό κόμμα να σταθεί στα πόδια του να σηκώσει ανάστημα. Προφανώς και πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές και αυτό δεν γίνεται αυθημερόν, υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ωστόσο, «πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα ότι κάτι κάναμε». Και συνέχισε, λέγοντας πως «πήραμε αποφάσεις» και «βρίσκουμε τον βηματισμό μας». «Δεν γίνονται όλα σε μία μέρα», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος προς τα μέλη του κομματικού οργάνου, «θέλετε ένα αληθινό κόμμα που θα παλέψει για την κοινωνία» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «εγώ είμαι πολύ περήφανος για εσάς και σας ευχαριστώ από την καρδιά μου».

Ως προς την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το επόμενο διάστημα, ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε σε τέσσερις θεματικούς άξονες:

1.Τη δίκαιη φορολογία

2.Τη διαβίωση του πολίτη

3.Την ασφάλεια του πολίτη

4.Και τη στεγαστική πολιτική, όπου μέσα σε αυτό είναι και η νεανική στέγη

Στην κατεύθυνση αυτή, «πιστεύω ότι θα πετύχει αυτή η στρατηγική» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, λέγοντας ότι «δεν θα είναι εύκολη η πορεία μας από εδώ και πέρα».

#ΣΥΡΙΖΑ #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #Κεντρική_Επιτροπή #Ραγκούσης #Θεοχαρόπουλος #ΝΕΑ_ΑΡΙΣΤΕΡΑ #ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ
Keywords
Αναζητήσεις
ke-syriza-theocharopoulos-ragkousis-teboneras-epitiroun-ton-kasselaki.htm
Τυχαία Θέματα
ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Θεοχαρόπουλος Ραγκούσης Τεμπονέρας, Κασσελάκη,ke syriza, theocharopoulos ragkousis teboneras, kasselaki