Κικίλιας: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάρνηθα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά στην Πάρνηθα δυόμιση ώρες από την έναρξη της, ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωσή που παραχώρησε ο Υπουργός Διαχείρισης Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως ανέφερε, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα «δουλευτούν όλο το βράδυ» από τις επίγειες δυνάμεις που θα αναλάβουν δράση μόλις αποχωρήσουν τα ιπτάμενα μέσα πυρόσβεσης, προσθέτοντας ότι «η μάχη δεν έχει τελειώσει». Παράλληλα, τόνισε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι 9

μποφόρ.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια της Πυροσβεστικής και ευχαρίστησε θερμά τους πάντες που συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης, η οποία θα συνεχιστεί όλο το βράδυ. Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά εντοπίστηκε από τα drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, συνεχίζουν να επιχειρούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία, στην μάχη που θα δοθεί όλη τη νύχτα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 15.00, σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, κοντά σε ταβέρνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από έκρηξη σε πυλώνες υψηλής τάσης, κάτι όμως που διέψευσε ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για κάτι τέτοιο.

#Κικίλιας #Πάρνηθα #φωτιά
Keywords
Αναζητήσεις
kikilias-choris-energo-metopo-i-fotia-stin-parnitha.htm
Τυχαία Θέματα
Κικίλιας, Πάρνηθα,kikilias, parnitha