Κνοτ (ΕΚΤ): Η ΕΚΤ να παραμείνει ευέλικτη με τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να παραμείνει ευέλικτη όσον αφορά τα επιτόκια, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Κλάας Κνοτ.

«Σε αυτό το περιβάλλον με σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με την πλευρά της προσφοράς της οικονομίας, είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές όλες οι επιλογές», δήλωσε ο επικεφαλής της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, το

Σάββατο στην Ουάσιγκτον. «Η διατήρηση της πλήρους προαιρετικότητας θα λειτουργούσε ως αντιστάθμιση έναντι της υλοποίησης κινδύνων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ως προς τις προοπτικές ανάπτυξης και πληθωρισμού», ανέφερε ο Κνοτ σύμφωνα με το Bloomberg.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε η «Ομάδα των 30», ενός think tank πρώην και νυν πολιτικών, ακαδημαϊκών και οικονομικών στελεχών, ανέφερε ότι «σε σχέση με τον πληθωρισμό, είναι σαφές ότι οι κίνδυνοι γύρω από τις προοπτικές έχουν γίνει πιο ισορροπημένοι».

«Βραχυπρόθεσμα, δεδομένης της καθοδικής έκπληξης τόσο του γενικού όσο και του δομικού πληθωρισμού το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενδέχεται να δούμε τον πληθωρισμό να υποχωρεί ταχύτερα από το αναμενόμενο», είπε.

Ο Κνοτ συμπλήρωσε ότι τα στοιχεία δείχνουν «αυξανόμενο κίνδυνο απογοητευτικής ανάπτυξης» σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και πρόσθεσε ότι διαπίστωσε ότι «η ασθενής εγχώρια ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ προκαλεί έναν ελαφρύ προβληματισμό». Πάντως ο Ολλανδός κεντρικός τραπεζίτης αποσαφήνισε ότι ««δεν προβλέπουμε ύφεση στη ζώνη του ευρώ».

#ΕΚΤ #επιτόκια
Keywords
Αναζητήσεις
knot-ekt-i-ekt-na-parameinei-evelikti-me-ta-epitokia.htm
Τυχαία Θέματα