Κορονοϊός: Νέο σχέδιο δράσης με τέσσερα επίπεδα ετοιμότητας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν ανακοίνωσε νέα μέτρα την Τρίτη, παρά τα 399 κρούσματα, ωστόσο, ανακοίνωσε την εφαρμογή τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως για την ώρα δεν παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε τέτοιο βαθμό που να δικαιολογεί νέα μέτρα και έτσι επιμένει στη σωστή τήρηση των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα:

«Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά δεκαπέντε μέρες» ανακοίνωσε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και εξήγησε:

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο στοχευμένων μέτρων και κανόνων, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή... Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου.

Οι περιφέρειες της χώρας, ανάλογα με τα κρούσματα θα μοιραστούν σε αυτά τα επίπεδα.

Καμπανάκι από τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη

Η πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται φυσιολογικά το επόμενο διάστημα ανησυχεί τους επιστήμονες, όπως τόνισε ο γιατρός, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής εξήγησε πως στην χώρα μας τον χειμώνα, αναμένουμε αντίστοιχη εικόνα, όσον αφορά το πλήθος των κρουσμάτων, με αυτή που βλέπουμε αυτό το διάστημα σε χώρες του εξωτερικού που έχουν περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία από εμάς.

Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και προσίλωση, τόνισε ο καθηγητής προσθέτοντας πως αντιλαμβάνεται ως λογική την κόπωση που έχει επέλθει στους πολίτες από την παρατεταμμένη εφαρμογή μέτρων.

Κοντοζαμάνης: Σαράντα κενές κλίνες στην Αττική

Το σύστημα υγείας δεν είναι σε οριακό σημείο, τόνισε από τη μεριά του ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Γνωστοποίησε επίσης πως σήμερα υπάρχουν 40 κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στην Αττική, ενώ σύντομα θα προστεθούν κι άλλες.

ΧαρδαλιάςΜαγιορκίνηςΚοντοζαμάνηςκορονοιόςπανδημία
Keywords
Τυχαία Θέματα