Κριτική στον Μητσοτάκη από βουλευτές της ΝΔ- «Επεισόδιο» με Σαλμά

Γκρίνια με... μέτρο υπήρξε από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Μάριος Σαλμάς είχε την πιο... αιχμηρή τοποθέτηση.

Από τη συζήτηση που έγινε στην ΚΟ της ΝΔ προκύπτει ότι οι βουλευτές της ΝΔ "χρεώνουν" το εκλογικό αποτέλεσμα στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες και την ακρίβεια.

Πιο σκληρός στην κριτική του εμφανίστηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος ζήτησε πρωτοβουλίες για τους πολλούς και όχι τους λίγους.

Ο κ. Σαλμάς

είχε θυμίζουμε βγει μπροστά αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και είχε ζητήσει σύγκληση της ΚΟ του κόμματος για να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα.

Η κριτική των βουλευτών ήταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε ήπιους τόνους και σε ενωτικό κλίμα, ωστόσο, ο Μάριος Σαλμάς είχε ένα "επεισόδιο" με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων από την κυβέρνηση, με φόντο τις τιμές των καυσίμων.

Ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως τον λόγο και να απάντησε στον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ ότι «δεν δέχομαι υπόνοιες ότι είμαστε με τους λίγους, δεν πήραμε το 41% επειδή ήμασταν με τους λίγους».

Ο κ. Σαλμάς, όπως και άλλοι βουλευτές υποστήριξαν ακόμα πως πολλοί παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ έμειναν δεξιά ενώ το κόμμα έστριψε προς το κέντρο. Και σε αυτή την κριτική, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε να μη συμφωνεί, κάνοντας λόγο για "ψευτοδίλημμα".

O πρωθυπουργός απέκλεισε, πάντως, "δεξιά στροφή", λέγοντας πως η κυβέρνηση πηγαίνει "μόνο μπροστά". Και αυτό δεν άρεσε σε όλους.

Αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές επιμένουν στην κριτική, για το θέμα του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών, αλλά και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκτιμούν πως αποτελούν σημεία που χάνεται η επαφή της κυβέρνησης με την κομματική βάση της ΝΔ,.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#ΝΔ #βουλευτές #Σαλμάς #Μητσοτακης
Keywords
Αναζητήσεις
kritiki-ston-mitsotaki-apo-vouleftes-tis-nd--epeisodio-me-salma.htm
Τυχαία Θέματα