Λαβρόφ: Ο Ντουρόφ ήταν πολύ ελεύθερος, δεν άκουσε τη Δύση

13:30 2/9/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Πάβελ Ντούροφ, ο CEO της Telegram που συνελήφθη στη Γαλλία, ήταν «πολύ ελεύθερος» στην προσέγγισή του, όσον αφορά τη διαχείριση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και αυτό ήταν η καταστροφή του, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ρωσικής καταγωγής Ντούροφ τέθηκε υπό επίσημη έρευνα στη Γαλλία,

την περασμένη εβδομάδα, ως ύποπτος συνενοχής σε σχέση με παράνομες συναλλαγές, εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, διακίνηση ναρκωτικών και απάτες στη διαδικτυακή πλατφόρμα Telegram.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι είναι «παράλογο» να θεωρείται υπεύθυνος για τυχόν εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην εφαρμογή, η οποία έχει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο χρήστες και είναι ευρέως δημοφιλής στη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες πρώην σοβιετικές χώρες.

Ο Λαβρόφ, σε ομιλία του σε φοιτητές στο πανεπιστήμιο MGIMO της Μόσχας, που διοικείται από το Υπουργείο Εξωτερικών, επανέλαβε τη θέση του Κρεμλίνου ότι η έρευνα για τον Ντούροφ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πολιτικού σχεδίου της Δύσης για την άσκηση εξουσίας επί της Ρωσίας.

«Ο Πάβελ Ντούροφ ήταν πολύ ελεύθερος», δήλωσε ο Λαβρόφ. «Δεν άκουσε τις συμβουλές της Δύσης σχετικά με τη μετριοπάθεια του πνευματικού του έργου».

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχαν διαπραγματεύσεις μεταξύ του Κρεμλίνου και του Ντούροφ, ο οποίος κατέχει διαβατήριο από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πέραν του ρωσικού.

«Το σημαντικότερο είναι αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία να μην μετατραπεί σε πολιτική δίωξη», δήλωσε ο Πεσκόφ. «Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση (της υπόθεσης) με την πολιτική, αλλά από την άλλη πλευρά, διατυπώνονται ορισμένες κατηγορίες».

#Ρωσία #Telegram #ΝΤΟΥΡΟΦ #σύλληψη #Λαβρόφ
Keywords
Τυχαία Θέματα