Μακρή: 5.500 νέες προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Την πρόσληψη 5.500 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σήμερα (22/10) στη Βουλή.

«Φέτος, διορίσαμε, σχεδόν, 12.000 μονίμους εκπαιδευτικούς, πέρυσι, 4.500 στην ειδική αγωγή, τους πρώτους στα εκπαιδευτικά χρονικά και, σήμερα, σας ανακοινώνω, ότι πέραν των 31.638

αναπληρωτών που έχουν, ήδη, προσληφθεί, θα προσληφθούν αμέσως 2.500 ακόμη αναπληρωτές και θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες και 3.000 προσλήψεις που θα καλύψουν πραγματικές ανάγκες. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των συντονισμένων και μεθοδευμένων παρεμβάσεων της Υπουργού κ. Νίκης Κεραμέως προς το Υπουργείο Εσωτερικών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μακρή.

«Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι η ορθή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Γιατί φαντάζομαι ότι κι εσείς όταν ήσασταν υπουργός, δεν αφήνατε ένα σχολείο να έχει 30 παιδιά και 6 δασκάλους ή ένα σχολείο να έχει 150 παιδιά με 3 δασκάλους. Άρα το προσωπικό, θα χρησιμοποιηθεί εκεί που είναι απαραίτητο, εκεί που υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτή είναι η ορθή διαχείριση και σωστή αξιοποίηση των χρημάτων που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Να πιάνουν, δηλαδή, τόπο τα λεφτά τους και στην εκπαίδευση», απάντησε η υφυπουργός στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του προσωπικού που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ως προς το ποσοστό των τμημάτων γενικής παιδείας στις δημόσιες σχολικές μονάδες, η υφυπουργός ανέφερε ότι μόνο ένα 4,53% έχει πάνω από 25 μαθητές/μαθήτριες. Ενώ, κατά το σχολικό έτος 2018-19, επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σχεδόν 7% των τμημάτων είχαν πάνω από 25 μαθητές.

Σε ό,τι αφορά την Παράλληλη Στήριξη, τα στοιχεία είναι εύγλωττα: την τριετία 2016-2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι προσλήψεις ήταν 4.134 κατά μέσο όρο, ενώ την τριετία 2019-2021, επί κυβέρνησης ΝΔ, οι προσλήψεις ήταν 8.443 κατά μέσο όρο, δηλαδή υπερδιπλάσιες.

Για τις επιπλέον ανάγκες που διαρκώς δημιουργούνται στα σχολεία, η κ. Μακρή διευκρίνισε ότι «σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών αποχωρούν οριστικά από την υπηρεσία για λόγους, όπως συνταξιοδότηση, παραίτηση, κλπ. ή απουσιάζουν κάνοντας χρήση νόμιμων αδειών. Στη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους είχαμε 193 ακόμη αποχωρήσεις εκπαιδευτικών και 7.500 περίπου νόμιμες άδειες (π.χ.: άνευ αποδοχών, αναρρωτικές, ανατροφής τέκνων κτλ). Η κάλυψη των αναγκών είναι μια δυναμική διαδικασία και οι ανάγκες προκύπτουν καθημερινά, όταν έχεις να διαχειριστείς 180.000 εκπαιδευτικούς».

Ζέττα Μακρήπροσλήψεις εκπαιδευτικώνΒουλή
Keywords
Τυχαία Θέματα