Μαριέττα Γιαννάκου: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια

Ξεκάθαρη θέση πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια εξέφρασε στην Ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου.

Πιο αναλυτικά η κυρία Γιαννάκου υπογράμμισε ότι «δεν μπορώ να ψηφίσω το νομοσχέδιο» εάν δεν διαγραφεί η λέξη «εξίσου» από την διάταξη που ορίζει πως «η γονική μέριμνα ασκείται από κοινού και εξίσου» όπως επίσης και αν δεν αλλάξει η υποχρεωτικότητα στον χρόνο (1/3) που μπορεί να περνά το παιδί με τον γονιό με τον οποίο δεν διαμένει.

«Εδώ και μήνες περίμενα

ένα καθαρό σχέδιο νόμου που να αποσαφηνίζει την βούληση του νομοθέτη. Οι δικές μου θέσεις και προτάσεις ήταν καθαρές αλλά δεν εισακούστηκαν», είπε η κυρία Γιαννάκου για να επισημάνει απευθυνόμενη στον κ. Τσιάρα ότι αντί να προτάξει τον διάλογο επέλεξε να απαντήσει με προσωπικές επιθέσεις.

«Κατηγορήσατε όσους κάναμε προτάσεις ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του παιδιού αλλά παίρνουμε θέση υπερ του ενός ή του άλλου γονέα. Τη Δευτέρα στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Θέματος» φτάσατε στο σημείο να πείτε ότι οι προτάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα. Οι προτάσεις μας κύριε υπουργέ προέρχονται από την κοινή λογική», είπε για να προσθέσει: «Ως παλαιό μέλος της ΝΔ έχω εκπλαγεί διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να καταθέτουν την άποψή τους».

Η ίδια υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο εστιάζει στο συμφέρον των γονέων και όχι στα δικαιώματα των παιδιών για να προσθέσει «είμαι κατά της υποχρεωτικότητας και των οριζόντων κριτηρίων. Καλό είναι να απευθυνόμαστε στην επιστημονική κοινότητα και στην κοινή λογική. Τα παιδία έχουν ανάγκη και από τους δυο γονείς. Δεν πρέπει όμως να υπάρχει οριζόντια και άκαμπτη λύση. Την καθημερινότητα πρέπει να την διαχειρίζεται όποιος έχει την επιμέλεια. Το «εξίσου» υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή».

«Το ζήτημα που πραγματεύεται σχέδιο νόμου είναι κοινωνικό επιστημονικό και ηθικό. Οι υποχρεωτικές ποσοστόσεις δεν ταιριάζουν με αυτά τα δεδομένα. Καταλήγουν σε αντίθετα αποτελέσματα».

«Αν νομίζετε κ. υπουργέ ότι κάνουμε αντιπολίτευση δεν απορείτε που τις ίδιες με εμάς παρατηρήσεις κάνουν και οι επιστημονικοί φορείς και το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής; Αντιπολίτευση κάνουν και αυτοί;» ανέφερε η κυρία Γιαννάκου κλείνοντας την τοποθέτησή της που καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάταξη που αφορά την άσκηση γονικής μέριμνας και εισάγει τον όρο «εξίσου» εστίασε τη διαφωνία του και ο κ. Βολουδάκης. «Ακούω την άποψη και την συμμερίζομαι ότι το «εξίσου» περισσεύει. Πρέπει να είμαστε ακριβείς και λεπτομερείς. Δεν πρέπει μια μεταρρύθμιση που κινείται προς την σωστή κατεύθυνση να χαθεί. Θα σας καλούσα να το επανεξετάσετε. Ακούω την άποψη του υπουργείου. Ακουσα και τις απόψεις έγκριτων νομικών εγώ δεν είμαι νομικός. Ελπίζω ότι θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συμφέρον των παιδιών», είπε ο βουλευτής.

Να θυμίσουμε πως ενστάσεις για το νομοσχέδιο εκφράζει και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΓιαννάκουσυνεπιμέλειανομοσχέδιοΟλομέλεια
Keywords
Τυχαία Θέματα