Μαρινάκης: Πολύ σημαντική η συνάντηση Μητσοτάκη-Στάρμερ-Αυτονόητος ο σεβασμός στο ΔΠΔ

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Βρετανό ομόλογό του αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνάντηση, και μάλιστα σε μία κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία για τη Δύση, εν μέσω της κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας.

«Είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναμένεται να δοθεί έμφαση στη συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας,

της έρευνας και καινοτομίας, του τουρισμού.» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης, συμπληρώνοντας ότι «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη πιο σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα και βέβαια στην κορυφή της ατζέντας δεν θα μπορούσε να μην είναι και το μεταναστευτικό, καθώς η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως επιτυχημένο παράδειγμα, ιδιαίτερα στη φύλαξη και προστασία των συνόρων».

«Να πούμε εδώ ότι είναι και σημαντικός ο συντονισμός των δύο χωρών ενόψει της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη διετία 2025 2026. Στις συζητήσεις των δύο ηγετών θα είναι σίγουρα και οι εξελίξεις με την κλιμάκωση στο μέτωπο της Ουκρανίας. Σχετικά με τα γλυπτά και το διαχρονικό αίτημα της χώρας μας για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, πρόκειται για ένα διαρκές αίτημα που συζητείται με το βρετανικό μουσείο», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με την τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά και τις αξιώσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι ανεξαρτήτως των επιμέρους δηλώσεων, σημασία έχει να γίνεται σωστά η νομοθέτηση. «Το ΠΑΣΟΚ ήρθε πριν από κάποιες εβδομάδες με μια τροπολογία εκτός τόπου και χρόνου, από την άποψη ότι δεν ήταν κοστολογημένη, δεν μπορούσε δηλαδή η βουλή που θα την ψήφιζε να ξέρει τι αυτό θα σήμαινε για τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν είχε υπολογίσει και τις συνέπειες, όπως εκ των υστέρων παραδέχθηκε και η κυρία Διαμαντοπούλου, μετά την εφαρμογή της, σχετικά με την αποχώρηση ανθρώπων από το ΕΣΥ.», ανέφερε, καταλήγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ ήρθε περισσότερο για τις εντυπώσεις» για να «καταθέσει μία δεύτερη τροπολογία, η οποία στην πραγματικότητα προτείνει αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει να μελετά για να νομοθετήσει το υπουργείο Υγείας.»

Για το ζήτημα της απόφασης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «δεν ετέθη ποτέ, ούτε πρόκειται να τεθεί ζήτημα σεβασμού των αποφάσεων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι αυτονόητος ο σεβασμός των αποφάσεων από ένα κράτος δικαίου, όπως είναι η Ελλάδα. Επαναλαμβάνω, όπως είπε και η υφυπουργός Εξωτερικών στη βουλή σε σχετική ερώτηση, ότι δεν βοηθάει η εξομοίωση μιας τρομοκρατικής οργάνωσης με ένα κράτος το οποίο αμύνεται. Είναι προφανώς υπό συζήτηση η έκταση και η ένταση της άμυνας του κράτους αυτού στο βασικό στόχο που είναι η κατάπαυση του πυρός και η προστασία αμάχων».

«Θα συνεχίσουμε λοιπόν να έχουμε αυτήν τη συνεπή εξωτερική πολιτική, χωρίς να διαχωρίζουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και χωρίς να μας νοιάζει να προβάλλουμε τις ιδεοληψίες μας μπροστά από μία ξεκάθαρη στάση. Η Ελλάδα έχει ξεκάθαρη στάση και έχουμε απαντήσει και έχει απαντήσει και το υπουργείο Εξωτερικών» πρόσθεσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα συλληφθεί αν έλθει στην Ελλάδα ο κ. Νετανιάχου είπε ότι η απόφαση μελετάται.

Και στις αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο βιβλίο της Άγγελα Μέρκελ αναφέρθηκε ο κ. Μαρινάκης, λέγοντας «είπε πάρα πολλά η κ. Mέρκελ και μάλιστα το πιο αστείο ήταν οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλεγαν ότι δικαιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει φράση μέσα που έλεγε ότι πρέπει να δείξουμε πως εξαντλήσαμε τις διαπραγματεύσεις, δηλαδή ουσιαστικά παραδέχεται ο πρώην πρωθυπουργός ότι πήγε να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό. Αλλά ξέρετε όλες αυτές οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών και οι αντιδράσεις, ακόμα και η μεταστροφή από το go back madame Merkel, στην πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με μονοψήφια και ηθικό πλεονέκτημα και κατέληξε σε μονοψήφια χωρίς ηθικό πλεονέκτημα».

«Αυτή είναι μία υποκειμενική άποψη. Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις εφαρμόστηκαν, έτρεξαν πολύ γρήγορα, υπήρχε πάντοτε πίεση από τους θεσμούς» σημείωσε, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «αυτή η ιστορία έχει καταγράψει ποιοι προσπάθησαν να κρατήσουν όρθια τη χώρα, ποιοι κράτησαν όρθια τη χώρα, με μεγάλη κοινωνική οργή και λογική οργή γιατί είχαμε πρωτοφανή μέτρα για τους πολίτες. Η Ιστορία έχει γράψει και ποιοι κατέβηκαν σε εκλογές με ένα αφήγημα αντιμνημονιακό, δηλαδή οι πολίτες όταν τους ψήφιζαν, πίστευαν ότι θα καταργήσουν αυτά τα πολύ δύσκολα και στη συνέχεια αυτοί υπέγραφαν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο».

#Μαρινάκης #ΠΑΥΛΟΣ_ΜΡΙΝΑΚΗΣ #ΝΔ #Μητσοτακης #ΣΤΑΡΜΕΡ
Keywords
Αναζητήσεις
marinakis-poly-simantiki-i-synantisi-mitsotaki-starmer-aftonoitos-o-sevasmos-sto-dpd.htm
Τυχαία Θέματα