Μεγάλη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη- Κλειστή η Εγνατία Οδός

Μεγάλη έκταση έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/8) στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης, κοντά στην Πυλαία Φερών Έβρου, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα από το 112.

Συγκεκριμένα, προειδοποίηση μέσω του 112 λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι εστάλη σε κατοίκους των περιοχών Μελία, Νίψα, Πεύκα και Λουτρό για να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή εκκένωση.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άμεσος κίνδυνος για τους συγκεκριμένους οικισμούς, αλλά επειδή πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει πολύς καπνός λόγω πυκνής βλάστησης σε ρεματιές,

καλούνται οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το πρωί καίει αγροτοδασική έκταση την ώρα που οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον στο μέτωπο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και ο στρατός.

{https://twitter.com/112Greece/status/1692840184755180007}

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ώστε οι φλόγες να μην περάσουν την Εγνατία Οδό, ενώ η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το χωριό Πεύκα. Σε αυτό το πλαίσιο, έκλεισε η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα έως τον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ Αλεξανδρούπολης λόγω των πυκνών καπνών από την μεγάλη φωτιά που συνεχίζει να καίει στην περιοχή μεταξύ των χωριών Πυλαίας και Μελίας. Η κίνηση των οχημάτων με κατεύθυνση από και προς Αλεξανδρούπολη θα διεξάγεται από την εθνική οδό Φερών-Αλεξανδρούπολης, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα για τους οδηγούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στην Εγνατία Οδό Κήπων - Αλεξανδρούπολης. Η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας αφορά το τμήμα από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών - Αλεξανδρούπολης, ενώ οι οδηγοί και οι πολίτες παρακαλούνται για την ασφάλειά τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

ΈβροςπυρκαγιάΕγνατία Οδός ΑΕαστυνομίαΠυροσβεστικήκυκλοφοριακές ρυθμίσειςΦέρες
Keywords
Αναζητήσεις
megali-fotia-stin-alexandroupoli--kleisti-i-egnatia-odos.htm
Τυχαία Θέματα