Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσια στις Αχαρνές - Υπέστησαν σοβαρές ζημιές

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις Αχαρνές το βράδυ της Τρίτης (9/7), στη λεωφόρο Καραμανλή, με τις φλόγες να περνούν πολύ γρήγορα σε εργοστάσια της περιοχής και να περιορίζονται τελικά μέσα στο ρέμα της Χελιδονούς.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και αποθήκες.

Η φωτιά έχει κάψει ολοσχερώς ένα εργοστάσιο χάρτου, όπου υπάρχουν μεγάλες ποσότητες καύσιμης ύλης. Ακόμη και αυτή τη στιγμή από το εργοστάσιο βγαίνει πυκνός μαύρος καπνός.

Αρκετές ακόμη εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων εργοστάσια ξυλείας

και πλαστικών, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει πλέον καλύτερη εικόνα. Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

#φωτιά #εργοστάσια #ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
megali-pyrkagia-se-ergostasia-stis-acharnes---ypestisan-sovares-zimies.htm
Τυχαία Θέματα