Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά το «ψαλίδι» του Πεκίνου

Διαφορετικές τάσεις ακολούθησαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (21/10), καθώς οι έμποροι αξιολόγησαν την μείωση του βασικού επιτοκίου δανείου της Κίνας, με το βλέμμα και στις γενικές εκλογές της Ιαπωνίας στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε τα LPR ενός και πέντε ετών κατά 25 μονάδες βάσης σε 3,1% και 3,6%, αντίστοιχα.

Η ING

ανέφερε επίσης ότι η PBOC ήταν πιθανό να ανακοινώσει την απόφασή της για το επιτόκιο για τη μεσοπρόθεσμη δανειακή διευκόλυνση την Παρασκευή, αν και αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο στο 2% μετά τη μείωση κατά 30 μονάδες βάσης τον περασμένο μήνα.

«Πέρα από τα δεδομένα, αξίζει να παρακολουθούμε εάν υπάρχουν πιθανές περαιτέρω ενημερώσεις του κυβερνητικού υπουργείου ή πιθανή ανακοίνωση του χρόνου για τη συνεδρίαση του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα, καθώς η διάθεση κινήτρων παραμένει ένα σημαντικό θέμα για τις αγορές», έγραψε η ING.

Άλλα βασικά οικονομικά στοιχεία αυτής της εβδομάδας θα περιλαμβάνουν στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, καθώς και στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου από τη Νότια Κορέα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,11% κλείνοντας στις 39.030 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διολίσθησε 1,59% στις 20.471 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,22% στις 3.268,82 μονάδες, με τον Shenzhen Component να ανεβαίνει 1,09% στις 10.470,91 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.344,40 μονάδες, κερδίζοντας 0,74%.

#ασιατικές_αγορές #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #Πεκίνο #Κίνα #Nikkei #Kospi
Keywords
Αναζητήσεις
meikta-prosima-stis-asiatikes-agores-meta-to-psalidi-tou-pekinou.htm
Τυχαία Θέματα