Μετεκλογικό... restart Μητσοτάκη με τηλεοπτική συνέντευξη, ανασχηματισμό και υπουργικό

Η πτώση από το 41% στο 28% (έστω και σε ευρωεκλογές) αναγκάζουν τον πρωθυπουργό να αλλάξει το πρόγραμμά του και να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το ταξίδι του στην Ιορδανία για να δείξει ότι "έλαβε το μήνυμα" των Ελλήνων πολιτών. Έχει ήδη κανονίσει τηλεοπτική συνέντευξη για το βράδυ της Τρίτης, υπουργικό για την Παρασκευή και ασφαλώς αναμένονται οι αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό.

Η κυβέρνηση κάνοντας τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος αναφέρει πως η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, αλλά με "αστερίσκους". Σύμφωνα πάντα με τα κυβερνητικά

στελέχη, το μειωμένο ποσοστό στη "χαλαρή" κάλπη των ευρωεκλογών αποτελεί ουσιαστικά μήνυμα αφύπνισης.

Το είπε άλλωστε κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός το βράδυ της Κυριακής (9/6), σημειώνοντας πως κατά τη γνώμη του ο ελληνικός λαός είπε «σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο».

Επίσης, έγινε σαφές πως η ακρίβεια αποτελεί πρόβλημα για τη ΝΔ, αλλά η απειλή από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν είναι ακόμα ορατή. Αντίθετα και τα δύο κόμματα έχουν πολλά εσωκομματικά προβλήματα να λύσουν. Η ΝΔ έχει, όμως. φθορά και εκ δεξιών της. Θέματα όπως η ισότητα στο γάμο και οι πρόσφατες εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία ενίσχυσαν κόμματα όπως η Ελληνική Λύση και η Φωνή Λογικής.

Σε αυτό το φόντο, χωρίς πανικό, αλλά και χωρίς καθυστερήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες για να μην μπει η ΝΔ και η κυβέρνηση σε κύκλο... εσωστρέφειας.

Ακύρωσε λοιπόν το ταξίδι του στην Ιορδανία για να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν το κλίμα.

Όπως αναφέραμε παραπάνω έχει ήδη προγραμματιστεί τηλεοπτική συνέντευξη στον Alpha το βράδυ της Τρίτης (11/6), ενώ την Παρασκευή (14/6) είναι προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο.

Ανασχηματισμός

Φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το υπουργικό θα γίνει με την υπάρχουσα σύνθεση της κυβέρνησης ή αν ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει να κάνει έναν αστραπιαίο ανασχηματισμό.

Εδώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το... σκέφτεται. Από τις δηλώσεις του φαίνεται πως θέλει να κάνει αλλαγές και το θέμα είναι το πότε.

Από τη μία, αν αφήσει τον ανασχηματισμό για μετά το καλοκαίρι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι υπουργοί θα εργαστούν με καθαρό μυαλό και όρεξη.

Από την άλλη, ένας ανασχηματισμός αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και ενόψει ενός δύσκολου καλοκαιριού έχει ρίσκα. Συνήθως τα καλοκαίρια οι κυβερνήσεις δοκιμάζονται και οι ανασχηματισμοί έρχονται προς τον Σεπτέμβριο. Κοντά στην περίοδο της ΔΕΘ.

Στην προκειμένη περίπτωση, μοιάζει δηλαδή πιο λογικός ένας ανασχηματισμός σε άμεσο χρόνο. Λογικά, ο πρωθυπουργός θα δώσει απαντήσεις περί αυτού στην τηλεοπτική του συνέντευξη, στην οποία θα καταστήσει επίσης σαφές πως η ΝΔ έχει μπροστά της τρία ακόμα χρόνια διακυβέρνησης για να τρέξει σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ήδη στο Μαξίμου επεξεργάζονται μία σειρά από νομοσχέδια που θέλουν να φέρουν άμεσα στη Βουλή για να δείξουν ότι το "μήνυμα ελήφθη" και "τώρα τρέχουμε".

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#ΝΔ #Κυβέρνηση #Μητσοτακης #Υπουργικό #ανασχηματισμός
Keywords
Αναζητήσεις
meteklogiko-restart-mitsotaki-me-tileoptiki-synentefxi-anaschimatismo-kai-ypourgiko.htm
Τυχαία Θέματα