Μήνυμα Σολτς ενόψει του δύσκολου χειμώνα, με... καρφιά στη Μέρκελ

14:09 7/9/2022 - Πηγή: Reporter

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η χώρα «θα περάσει τον χειμώνα με θάρρος και σθένος» παρά τους κινδύνους ελλείψεων.

«Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου μπορούμε να πούμε ότι θα περάσουμε αυτόν τον χειμώνα, παρά όλες τις εντάσεις, χάρη στις προετοιμασίες που έχουμε κάνει, πράγμα που κανείς δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί πριν από τρεις, τέσσερις, πέντε μήνες», δήλωσε ο γερμανός καγκελάριος ενώπιον της γερμανικής βουλής, η οποία ξεκίνησε σήμερα την εξέταση του προϋπολογισμού 2023.

«Είμαστε

σήμερα σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτόν το χειμώνα με θάρρος και σθένος και να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει», τόνισε ο Σολτς.

Μεταξύ άλλων, ο καγκελάριος δήλωσε ότι είναι «πεπεισμένος ότι η Γερμανία είναι σε θέση να δεσμευθεί στην πορεία προς το μέλλον», έχοντας λάβει «σημαντικές αποφάσεις, πιο σημαντικές από εκείνες οι οποίες ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών».

Η τελευταία αναφορά εκλαμβάνεται ως... καρφί για τις αποφάσεις της Άνγκελα Μέρκελ, που στήριξε την ενεργειακή πολιτική της Γερμανίας τη Ρωσία.

Ο Σολτς συμπλήρωσε πως ο αποφάσεις της κυβέρνησής του αποφέρουν καρπούς και συνέχισε, αναφερόμενος κυρίως στο πλήθος των σχεδίων κατασκευής τερματικών σταθμών εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

ΓερμανίαΣολτςΕνέργειαΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕυρώπη
Keywords
Τυχαία Θέματα