Μηταράκης: Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας

15:58 7/6/2022 - Πηγή: Reporter

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζει και δεν απειλεί. Ομοίως, η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και δεν διαπραγματεύεται ούτε σπιθαμή της εθνικής της κυριαρχίας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε:

«Η Τουρκία πρέπει να επιστρέψει στον δρόμο της λογικής, να εφαρμόσει

πλήρως την Κοινή Δήλωση του 2016 και να τερματίσει την στάση αναθεωρητισμού που την διακατέχει αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «εμείς προτάσσουμε τα δίκαια αιτήματά μας στη διεθνή κοινότητα και έχουμε ως οπλοστάσιο μας τη νηφαλιότητα και το Διεθνές Δίκαιο. Και σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε οποιαδήποτε προσπάθεια εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου, όπως βιώσαμε στα νησιά και στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020».

Μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα

«Από την αρχή, της διακυβέρνησής μας, θέσαμε δύο στόχους. Πρώτον, τη μείωση των μεταναστευτικών ροών και δεύτερον, τον περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Σήμερα, έχουμε αποσυμφορήσει δραστικά την ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά, τις περιφέρειες, τις πόλεις, και τις γειτονιές. Πλέον, όλες οι περιφέρειες της χώρας βρίσκονται κάτω από το όριο του 1% που είχαμε υποσχεθεί», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Μάλιστα, έμφαση έδωσε ο κ. Μηταράκης στην προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων της χώρας, τονίζοντας ότι «απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση και οξυμένα αντανακλαστικά αλλά και ομοθυμία από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, προκειμένου όσοι εμπλέκονται να μπορούν απερίσπαστα να αφοσιωθούν στο έργο τους».

«Η χώρα μας φυλάσσει τα σύνορά της και κατ’ επέκταση σύνορα της Ευρώπης με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα», επισήμανε.

Μηταράκηςεθνική κυριαρχίαΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μηταράκης,mitarakis