Μητσοτάκης από Θεσσαλία: Προτεραιότητα η στήριξη των πολιτών

11:59 2/9/2024 - Πηγή: Reporter

Από το νέο γραφείο Κτηματογράφησης Λάρισας ξεκίνησε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για νέο Κτηματολόγιο που λειτουργεί στην περιοχή και είχε διάλογο με τον πρόεδρο Συμβολαιογράφων Θεσσαλίας Γιάννη Κόνσολα.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε ζωντανά ψηφιακό έλεγχο εγγράφου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης από τον προϊστάμενο του καταστήματος κτηματολογίου.

Σημειώενεται πως, το Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας που αξιοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Μέσω του akinita.gov.gr η χρονοβόρα μέχρι σήμερα διαδικασία της μεταγραφής ενός συμβολαίου αγοραπωλησίας, ολοκληρώνεται πλέον για το λειτουργούν Κτηματολόγιο σε 1 εργάσιμη ημέρα.

Μέσω του maps.ktimatologio.gr, όλοι οι πολίτες έχουν εικόνα για την κατάσταση της κτηματογράφησης στη χώρα και μπορούν να ενημερωθούν για τα ακίνητά τους ή να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, αν στην περιοχή τους η κτηματογράφηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης το πρωί ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Φαρκαδόνα και στη συνέχεια τη Μεταμόρφωση, τον Παλαμά και το Μουζάκι Καρδίτσας. Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας», στο Δημαρχείο Κιλελέρ.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα, υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταικούρα ενώ το γενικό συντονισμό θα έχει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Η ανασυγκρότηση στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα με έμφαση στη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά και στα έργα αποκατάστασης, στις δομές υγείας, στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο υποδομών.

Τόσο στο Μουζάκι όσο και στον Παλαμά εγκαινιάζονται τα νέα Κέντρα Υγείας. Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο χωριό Μεταμόρφωση το οποίο είχε θαφτεί κάτω από τις λάσπες και για το οποίο πριν από λίγο καιρό παρουσιάστηκε το σχέδιο μετεγκατάστασης.

#Μητσοτακης #θεσσαλία #ΓΡΑΦΕΙΟ_ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα