Μητσοτάκης: Θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου η υπόθεση Μπελέρη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε στη Σύνοδο ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων στις Βρυξέλλες την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το θέμα ανάληψης καθηκόντων από τον Φρέντη Μπελέρη και το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη δεν αποτελεί διμερές ζήτημα Ελλάδας-Αλβανίας, αλλά θέμα σεβασμού του κράτους Δικαίου,

που αποτελεί την κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ειλικρινή διάθεση της Ελλάδας να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας υπήρξε και παραμένει από τους πρωτεργάτες της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς ζήτησε να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, ακόμα και με τη διαδικασία της ειδικής πλειοψηφίας.

Με αυτή τη διαδικασία θα μπορούσαν να παρακαμφθούν τα 37 βέτο που έχει διαθέσιμα η Ελλάδα για να μπλοκάρει τη διαδικασία.

Η χώρα μας θεωρεί πως η υπόθεση Μπελέρη είναι «κόκκινη γραμμή» και πως δεν μπορεί να επιτρέψει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, εφόσον αμφισβητείται το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και ο Μπελέρης είναι στη φυλακή.

#Κυριάκος_Μητσοτάκης #ΦΡΕΝΤΙ_ΜΠΕΛΕΡΗΣ #ΑΛΒΑΝΙΑ #Ενταξιακές_διαπραγματεύσεις #Δυτικά_Βαλκάνια
Keywords
Αναζητήσεις
mitsotakis-thema-sevasmou-tou-kratous-dikaiou-i-ypothesi-beleri.htm
Τυχαία Θέματα