Μυτιληναίος: Με όνομα «Metlen» σε «κορυφές που δεν έχει πατήσει ποτέ ελληνική εταιρεία»

15:42 4/6/2024 - Πηγή: Reporter

Ιστορική ήταν η Γενική Συνέλευση της Mytilineos την 4η Ιουνίου του 2024. Η εταιρεία έκλεισε ένα μεγάλο επιτυχημένο κύκλο και ανοίγει ένα νέο. Με αλλαγή ονόματος ανοίγει περπατησιά για νέες κορυφές στις οποίες όπως τόνισε συγκινημένος ο Ευάγγελος Μυτιληναίος «δεν έχει πατήσει ποτέ ελληνική εταιρεία». Το νέο όνομα του ομίλου θα είναι «Metlen».

Κάνοντας μία αναδρομή της πορείας της εταιρείας, ο κ. Μυτιληναίος

σημείωσε χαρακτηριστικά πως 1995 η χρηματιστηριακή αξία της ήταν 8 εκατ. ευρώ, το 2018 έφτασε το 1,5 δισ. και πλέον αγγίζει τα 5 δισ.

«Η εταιρεία έκλεισε ένα μεγάλο κύκλο κι ετοιμαζόμαστε για ένα νέο. Τα νέα δεδομένα υπερβαίνουν το όνομα. Αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα αλλαγής ονόματος. Είναι μια δύσκολη απόφαση μετά από 115 χρόνια. Εγώ προσωπικά το έχω “χωνέψει”, ελπίζω κι εσείς», τόνισε σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Μυτιληναίος, που χαρακτήρισε την εταιρεία ως το τρίτο του παιδί.

Πρόσθεσε, όμως, πως «εδώ που έχει φτάσει η εταρεία με τα πάνω με τα κάτω της, με τις δυσκολίες της χώρας μπορέσαμε και αντέξαμε. Αυτό το όνομα κατέκτησε μια εμβληματική θέση στη χώρα. Κι εγώ που φέρω το όνομα, αλλά και εσείς, νομίζω, είμαστε περήφανοι. Καταλαβαίνετε όλοι πόσο δύσκολη είναι η απόφαση, θα το κάνουμε όμως».

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ακόμα πως χρειάζεται «απόλυτη αποφασιστικότητα για να πατήσουμε νέες κορφές που δεν έχει πατήσει ποτέ ελληνική εταιρεία».

Το νέο όνομα λοιπόν της εταιρείας είναι Metlen και την παρουσίαση έκανε η Βίβιαν Μπούζαλη, γενική διευθύντρια Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing, σημειώνοντας πως το νέο σήμα συνδυάζει ήλιο και πάλσαρ.

Σε σχέση με τις επιδόσεις της εταιρείας ο πρόεδρος και διευθύνων της σύμβουλος είπε πως «εάν δε μεσολαβήσουν, επειδή ζούμε σε εποχές πολύ δύσκολες, δραματικά γεγονότα, νομίζω ότι και φέτος θα συνεχίσουμε μια πολύ καλή πορεία που θα αρχίσει να “τσιμεντώνει” στη συνείδηση της αγοράς και των μετόχων ότι η Μυτιληναίος είναι μια εταιρεία θα κυμαίνεται σταθερά σε λειτουργική κερδοφορία μεταξυ 1 δισεκ-1,2 δισεκ και καθαρή κερδοφορία άνω των 600 εκατ, που το 2024 θα πάει στα 700 εκατ. Όλα αυτά, έως ότου αρχίσουν να ωριμάσουν οι επενδύσεις μας ή μέχρι να γίνει μια μεγάλη εξαγορά».

Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος αναφέρθηκε επίσης στην πρόθεση της εταιρείας να μπει και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Έκανε λόγο «για μια διαδικασία επίπονη, η οποία επιβαρύνει τα στελέχη μας που είναι ήδη πολύ φορτωμένα για να τρέξουν την ανάπτυξη της εταιρείας.

Ότι είναι να γίνει θα γίνει στην ώρα του. Καθυστερήσεις δεν υπάρχουν αλλά μην βιάζεστε. Ελπίζω του χρόνου η Γενική Συνέλευση να γίνει αλλού», σημείωσε για να προσθέσει:

«Εχω πλήρη συναίσθηση ότι το dual listing δεν θα είναι καλό για το ελληνικό χρηματιστήριο αλλά εγώ έχω ευθύνη απέναντι στους μετόχους. Αναγνωρίζω όμως την προοπτική της εγχώριας αγοράς και γι’ αυτό προχωράμε στο dual listing».

ΜΕΤΚΑ

Αναφορικά με την ΜΕΤΚΑ (κατασκευαστικό σκέλος) εκτίμησε ότι θα μπορέσει να μπει ξανά στο χρηματιστήριο με ένα πολύ δυνατό ισολογισμό.

Helleniq Energy

Σε ότι αφορά πιθανό ενδιαφέρον για την Helleniq Energy είπε ότι αναφέρονται ποσοστά κατοχής μετοχών του ιδίου και της Mytilineos που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εταιρεία και εγώ έχω μετοχές σε ποσοστά που δεν είναι ανακοινώσιμα, είπε ο κ. Μυτιληναίος σε σχετική ερώτηση.

Εξήγησε ακόμα πως η Helleniq Energy έχει δυο μεγάλους μετόχους εκ των οποίων κανένας δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να πουλήσει. «Σέβομαι απόλυτα την οικογένεια Λάτση αλλά και τις διαδικασίες του δημοσίου», σημείωσε. Άφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο αν κάποιος μέτοχος εξέλθει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον.

Γιώργος Αλεξάκης

#ΝΕΟ_ΟΝΟΜΑ #εταιρεία #Μυτιληναίος #MYTILINEOS #METLEN
Keywords
Αναζητήσεις
mytilinaios-me-onoma-metlen-se-koryfes-pou-den-echei-patisei-pote-elliniki-etaireia.htm
Τυχαία Θέματα