Νέα «πυρά» Ερντογάν: Ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλήτης μου

Δηλώσεις που προκαλούν μεγάλη αίσθηση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς τον ουσιαστικά «ακατάλληλο συνομιλητή».

Κατά την πτήση της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν και ανήμερα της επετείου για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι για όσους «μας βλέπουν ως εχθρούς, κάνουμε αυτό που πρέπει».

Και πρόσθεσε ότι «δώσαμε τέλος στις συνομιλίες του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας. Τους λέγαμε "συμμαζευτείτε, αλλά δεν το έκαναν"».

Κάνοντας ευθεία επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ότι

«δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Δεν απευθύνομαι στον Μητσοτάκη, δεν έχω επαφές μαζί του.

Πρέπει να κάνει πολιτική με αξιοπρέπεια. Ενώ τρώμε, συνεργαζόμαστε, συνομιλούμε, λέμε να μη βάλουμε τρίτους, μετά από 15 μέρες πηγαίνει στις ΗΠΑ και απευθύνεται στο Κογκρέσο μιλώντας εναντίον της Τουρκίας για να πάρει χειροκροτήματα».

Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα πια που να μπορούμε να κάνουμε μαζί τους», τόνισε.

Για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Κογκρέσο είπε: «Τον χειροκρότησαν τον Μητσοτάκη. Έθεσε το θέμα των F-16. Δε θα κάνουμε το ίδιο λάθος και με τη Φινλανδία και τη Σουηδία».

Όσον αφορά τις προσπάθειες ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, συμπλήρωσε: «Κατά τα άλλα ο Ερντογάν επέμεινε στη στάση του κατά της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Δυστυχώς, οι συναντήσεις μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας από την αντιπροσωπεία μας δεν ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο. Έχουν προσδοκίες, αλλά δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα βήματα όσον αφορά την Τουρκία, και εξακολουθούν να μεταφέρουν τρομοκράτες στους δρόμους της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, και να τους ασφαλίζουν με τη δική τους αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτών των συνομιλιών. Μάλιστα, το βράδυ της ημέρας που πραγματοποίησαν τη συνάντηση, μας κάνουν κάθε είδους λάθος πράγματα, βάζοντας τον τρομοκράτη που ονομάζεται Σαλίχ Μουσλίμ να μιλήσει στην κρατική τηλεόραση της Σουηδίας, και συνεχίζουν τις αρνητικές στάσεις και προσεγγίσεις τους για το θέμα των F16 και ούτω καθεξής».

ΕρντογάνΜητσοτακηςΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα