Νέα στρατηγική στην πανδημία: Τι αλλάζει για τους εμβολιασμένους

Νέα στρατηγική για την πανδημία θέτει σε εφαρμογή η ελληνική κυβέρνηση, με άρση των περιοριστικών μέτρων ακόμα και στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές.

Αυτό που είχαμε σημειώσει να χαρακτηρίζουμε ως "mini lockdown" με απαγόρευση κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, δεν θα υπάρχει πλέον.

Επίσης, δίδεται πλήρης ελευθερία για τους θαμώνες στους κλειστούς χώρους διασκέδασης που δέχονται μόνο εμβολιασμένους. Θα επιτρέπεται η μουσική, ο χορός και οι όρθιοι, ενώ δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να

είναι μέσα.

Η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους ξεκινάει με τα συγκεκριμένα μέτρα από το προσεχές Σάββατο 9 Οκτωβρίου, και θα γίνει επαναξιολόγηση σε 15 ημέρες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα θα επικαιροποιηθούν και θα ομαδοποιηθούν και οι περιορισμοί που ισχύουν για τους υπόλοιπους δημόσιους χώρους και δραστηριότητες με το σκεπτικό ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να επιστρέψουν στην κανονικότητα και παράλληλα οι ανεμβολίαστοι να προστατευθούν.

Πολλοί επιστήμονες μιλούν για ρίσκο, ωστόσο, υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ θεωρούν πως η νέα στρατηγική είναι πιο σωστή και διαχειρίσιμη, χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα στο σύστημα υγείας.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

στρατηγικήπανδημίαΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα