Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας

Στην ανακοίνωση νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας προχώρησαν σήμερα (24/2) οι ΗΠΑ, ενώ συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, οι κυρώσεις στοχεύουν κυρίως στις τράπεζες και τους προμηθευτές του αμυντικού εξοπλισμού στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Ρωσίας.

Από

την άλλη, το Reuters τονίζει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει λόγο για επιβολή κυρώσεων σε παράγοντες που σχετίζονται με την αμυντική και τεχνολογική βιομηχανία της Ρωσίας.

«Θα αυξηθούν επίσης σημαντικά τα κόστη για το αλουμίνιο που τήκεται στη Ρωσία προκειμένου να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ ώστε να αντισταθμίσει τη βλάβη που προκαλείται στην εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Reuters, η Ουάσιγκτον αναμένεται να παράσχει επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής ενίσχυσης στο Κίεβο.

Ωστόσο, αυτή η βοήθεια δεν περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-16, όπως είχε ζητήσει η ουκρανική πλευρά.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα διαβουλευθεί με τους ηγέτες της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις 16:00 ώρα Ελλάδας για να συζητήσουν τι επιπλέον βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί στους Ουκρανούς.

ΗΠΑΡωσίαΚΥΡΩΣΕΙΣδασμοίπροϊόντα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα