Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης ΕΕ: Θα αργήσει λόγω πληθώρας ενδιαφερομένων!

Οι ευρείες διαβουλεύσεις, που πραγματοποιεί η Κομισιόν με πλήθος ενδιαφερομένων (κοινωνία των πολιτών, ακαδημαϊκούς και διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων), προκαλούν απροσδιόριστου χρόνου καθυστέρηση, στην ολοκλήρωση και εφαρμογή του πολυδιαφημισμένου Νέου Συμφώνου για την Μετανάστευση.

Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου Γιόχανσον, προς τον Αυστριακό ευρωβουλευτή της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας Harald Vilimsky ο οποίος, με γραπτή του ερώτηση, είχε κατηγορήσει την Κομισιόν ότι σκόπιμα καθυστερεί τις σχετικές διαβουλεύσεις, επειδή γνωρίζει ότι η πλειονότητα

του πληθυσμού αντιτίθεται σε κάθε είδους μαζική μετανάστευση και αναγκαστική διανομή μεταναστών στα κράτη μέλη.

Δυστυχώς, η πληθώρα ενδιαφερομένων στις μακροχρόνιες διαβουλεύσεις, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ότι η ΕΕ, θα έχει ένα Νέο Σύμφωνο για την Μετανάστευση, μέχρι το τέλος του 2020 και ενδεχομένως μέχρι το τέλος του 2021.

Η απάντηση της Επιτρόπου είναι «αποκαλυπτική»

Απάντηση της κας Johansson εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (7.12.2020)

«Το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Κομισιόν και συμπεριελήφθηκε στο πρόγραμμα εργασίας της Κομισιόν για το 2020.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της Κομισιόν για διαφάνεια, δημοσιεύονται χάρτες πορείας στο ιστότοπος της. για να σκιαγραφήσουν και να δώσουν προσοχή σε νέες πρωτοβουλίες και να επιτρέψουν την ανατροφοδότηση από πολίτες και ενδιαφερόμενους. Ο χάρτης πορείας για την ανακοίνωση ήταν ανοιχτός για μια τυπική περίοδο τεσσάρων εβδομάδων και έλαβε 1.829 απαντήσεις .

Η Κομισιόν αξιολόγησε τα σχόλια που ελήφθησαν, και οι αντιδράσεις στον χάρτη πορείας εντάχθηκαν στις νομοθετικές προτάσεις. Επιπλέον, προχώρησε σε ευρείες διαβουλεύσεις για το Νέο Σύμφωνο πριν το παρουσιάσει, συμπεριλαμβανομένων διμερών συζητήσεων με όλα τα κράτη μέλη και διεξαγωγή πολυάριθμων συζητήσεων με τον Ευρωπαίο Κοινοβούλιο, αλλά και με σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη: κοινωνία των πολιτών, ακαδημαϊκοί και διεθνείς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Κομισιόν διεξάγει επίσης διαβουλεύσεις για βασικά σημεία όπως για το άσυλο, τις νομικές οδούς και την ένταξη. Μια ειδική δημόσια διαβούλευση ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου 2020 και παρέμεινε ανοιχτή έως τις 21 Οκτωβρίου 2020 . Ένα ακόμη κοινό ξεκίνησε διαβούλευση στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 για την έναρξη συζήτησης για τη νόμιμη μετανάστευση.»

Νίκος Ρούσσης – Στρασούργο

σύμφωνο μετανάστευσηςEEενδιαφέρονΕυρώπημετανάστες
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης ΕΕ,neo symfono metanastefsis ee