Νέοι βομβαρδισμοί της Ουκρανίας στη Ρωσία- Πού αποσκοπούν

Το Κίεβο εξαπέλυσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (14/8) επίθεση με 117 drones και 4 πυραύλους στο Κουρσκ, αλλά και άλλες περιφέρειες της Ρωσίας.

Ο περιφερειάρχης της Μπιέλγκοροντ, ρωσικής περιφέρειας που γειτονεύει με την ουκρανική επικράτεια, ανακοίνωσε πως κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, επικαλούμενος την «εξαιρετικά δύσκολη» κατάσταση λόγω των συνεχιζόμενων ουκρανικών βομβαρδισμών.

Οι αρχές στις περιφέρειες Κουρσκ, Βαρόνεζ και Μπριάνσκ έκαναν και αυτές λόγο για επιδρομές της Ουκρανίας με drones, διαβεβαιώνοντας πάντως πως καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική

άμυνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι αρχές στο Κουρσκ ανέφεραν ακόμη πως καταστράφηκαν τέσσερις ουκρανικοί πύραυλοι πάνω από την περιφέρεια τη νύχτα.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, σκοπός της ουκρανικής επιχείρησης μοιάζει να είναι να αναγκαστεί η Ρωσία να αποσύρει στρατεύματα από τομείς της Ουκρανίας για να αμυνθεί, κάτι που σε ένα βαθμό έχει ήδη συμβεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει δηλώσει από τη μεριά του πως αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση του Κιέβου όταν αρχίσουν συνομιλίες, καθώς και να επιβραδυνθεί η αργή αλλά σταθερή προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο ανατολικό μέτωπο τους τελευταίους μήνες.

#Ουκρανία #Ρωσία #ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Keywords
Αναζητήσεις
neoi-vomvardismoi-tis-oukranias-sti-rosia--pou-aposkopei.htm
Τυχαία Θέματα