Νηνεμία στην αγορά κρυπτονομισμάτων- Το παλεύει για $17.000 το Bitcoin

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Πέμπτη (8/12), με το Bitcoin να συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από 17 χιλιάδες δολάρια.

Οι παρατεταμένες περίοδοι μειωμένης αστάθειας δεν είναι τυπικές στην αγορά κρυπτονομισμάτων και είναι συνήθως προάγγελος μιας μεγάλης κίνησης, επισημαίνουν οι αναλυτές.

Η τιμή του Bitcoin έχει «παγιδευτεί» σε ένα αρκετά στενό εύρος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χωρίς να μπορεί να ξεσπάσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα

με χθες, ενώ και η κυριαρχία του έναντι των altcoins παραμένει επίσης η ίδια το τελευταίο 24ωρο, υπογραμμίζοντας τον μικρό όγκο συναλλαγών και τη στασιμότητα που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στην αγορά.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το συνολικό κλίμα της αγοράς έχει επιστρέψει σε κατάσταση «ακραίου φόβου».

Ο Τζο Ορσίνι, αντιπρόεδρος έρευνας στην πλατφόρμα διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Eaglebrook Advisors, απέδωσε την ανθεκτικότητα του Bitcoin σε μια τουλάχιστον προσωρινή επιβράδυνση των κακών ειδήσεων που προέρχονται από την κατάρρευση του μεγάλου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και άλλων φιάσκο στην αγορά κρυπτογράφησης φέτος.

«Όταν πρόκειται για το απροσδόκητο, το να μην υπάρχει κάποιο νέο είναι καλό νέο», είπε ο Ορσίνι.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να επεξεργάζονται τους πρόσφατους οικονομικούς δείκτες που υποδηλώνουν ότι η επιθετική νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δεν έχει καταπνίξει τον πληθωρισμό όσο αναμενόταν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,24% στα 16.834,56 δολάρια, ενώ το Ethereum ανεβαίνει 1,25% στα 1.239,73 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana χάνει 0,87% στα 13,50 δολάρια, ενώ το Cardano σημειώνει πτώση 0,12% στο 0,31014600 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,02% στα 5,31 δολάρια, το Dogecoin ενισχύεται 0,61% στο 0,09611453 δολάριο και το Shiba Inu ανεβαίνει 0,99% στο 0,00000915 δολάριο.

Bitcoinethereumκρυπτονόμισμακρυπτονομίσματα
Keywords
Τυχαία Θέματα