«Νηνεμία» στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με τα βλέμματα στις ΗΠΑ

Το Bitcoin διαπραγματεύεται μεταξύ 60.000 και 62.000 δολαρίων την Παρασκευή (23/8), διατηρώντας σταθερή την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, με τους αναλυτές να διχάζονται σχετικά με το τι θα πει ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ στη συνεδρίαση του Jackson Hole.

«Δεδομένων των θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό την περασμένη Τετάρτη, είναι πιθανό να έχουμε έναν πιο ήπιο τόνο από τον Πάουελ την Παρασκευή», έγραψε η Amberdata στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο,

υπονοώντας μια πιθανή ευνοϊκή εξέλιξη για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων.

Την ίδια ώρα, η τεχνολογική πλατφόρμα SignalPlus που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα είπε ότι ο Πάουελ μπορεί να είναι προσεκτικός. Στο Deribit, η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης δεν αναμένει μια έκρηξη αστάθειας ως αποτέλεσμα της ομιλίας Πάουελ.

Παραμένοντας στις ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ προωθεί μια πλατφόρμα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης που ονομάζεται «The DeFiant Ones», στην τελευταία του κίνηση να κερδίσει τους ψηφοφόρους που ασχολούνται με τα κρυπτονομίσματα ενόψει των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου. «Για πάρα πολύ καιρό, ο μέσος Αμερικανός έχει στριμωχτεί από τις μεγάλες τράπεζες και τις οικονομικές ελίτ», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social. «Ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση μαζί. #BeDefiant».

Οι οπαδοί της κρυπτογράφησης έχουν επισημάνει εδώ και καιρό ότι τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και η τεχνολογία blockchain μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στην τράπεζα να έχουν πρόσβαση στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Μέχρι στιγμής, λίγα είναι γνωστά για τη νέα πλατφόρμα του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας της.

Η τιμή του Bitcoin δεν κατάφερε να ξεπεράσει το επίπεδο των 62.000 δολαρίων χθες, αλλά παρέμεινε πάνω από τα 61.000 δολάρια παρά τη σύντομη πτώση κάτω από τα 60.000 δολάρια.

Την Πέμπτη σημειώθηκε ένα μικρό άλμα που είχε ως αποτέλεσμα το BTC να πλησιάσει τα 62.000 δολάρια για πρώτη φορά μέσα σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, απέτυχε να κατακτήσει αυτό το επίπεδο και η μετέπειτα απόρριψη το ώθησε χαμηλότερα στα 60.000 δολάρια.

Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα κατάφερε να ανακτήσει τις περισσότερες απώλειες και τώρα βρίσκεται ξανά κοντά στα 61.000 δολάρια. Η κεφαλαιοποίησή του έχει αυξηθεί σε σχεδόν 1,210 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins έχει δεχθεί πλήγμα και μειώνεται στο 53,3%.

Τα περισσότερα altcoins διαπραγματεύονται στα «πράσινα», συμπεριλαμβανομένου του Ethereum που αγγίζει τα 2.700 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει κερδίσει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νύχτα και ανέρχεται σε 2,270 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Βitcoin ενισχύεται 0,16% στα 60.972,53 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 1,29% στα 2.661,01 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 0,25% στα 143,89 δολάρια, ενώ το Cardano ανεβαίνει 1,65% στο 0,37753215 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει άνοδο 1,42% στα 4,75 δολάρια, το Dogecoin κερδίζει 0,84% στο 0,10674998 δολάριο και το Shiba Inu ενισχύεται 1,17% στο 0,00001432 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα #Bitcoin #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
ninemia-stin-agora-kryptonomismaton-me-ta-vlemmata-stis-ipa.htm
Τυχαία Θέματα