Οι αγοραστές επέστρεψαν δριμύτεροι στη Wall Street

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πέμπτης (2/12) στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να ανακάμπτουν από τις βαριές απώλειες των δύο προηγούμενων ημερών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,82% και έκλεισε στις 34.639,79 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 4.580,50 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,83% στις 15.381,30 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 222.000 διαμορφώθηκαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα

ανεργίας στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι αιτήσεις σημείωσαν έτσι αύξηση συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα όπου ανήλθαν στις 194.000.

Κέρδη για το πετρέλαιο ελέω OPEC+

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στην προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά και τις ανακοινώσεις του OPEC+ για την παραγωγή του «μαύρου χρυσού».

Τα μέλη του οργανισμού αποφάσισαν τελικά να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσοστό διάθεσης πετρελαίου στην αγορά, με παραγωγή 400.000 βαρελιών ημερησίως. Η εξέλιξη αυτή λειτουργεί θετικά βραχυπρόθεσμα για τις τιμές, που το τελευταίο διάστημα καταγράφουν μεγάλες απώλειες λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Στην ανακοίνωσή του, μετά την επίτευξη της νέας συμφωνίας, ο OPEC+ είπε ότι θα συνεχίσει να κάνει απολογισμό των συνεπειών της πανδημίας, να παρακολουθεί στενά την αγορά πετρελαίου και να είναι έτοιμος για «άμεσες προσαρμογές εάν απαιτηθεί».

Με αυτά τα δεδομένα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε τελικά με άνοδο 93 σεντς ή 1,4%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 66,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση προσθέτοντας 80 σεντς ή 1,2% στα 69,67 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

«Βουτιά» για τον χρυσό

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου έκλεισε σήμερα η τιμή του χρυσού, με τους αναλυτές να βασίζουν τις σημερινές απώλειες στην αβεβαιότητα που προκαλεί στις αγορές η μετάλλαξη Όμικρον.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 21,60 δολάρια ή 1,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.762,70 δολάρια ανά ουγγιά, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Παράλληλα, το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου υποχώρησε κατά 2 σεντς ή 0,1% στα 22,316 δολάρια ανά ουγγιά, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες (-2,1%). Αντιθέτως, ο χαλκός παραδόσεως Μαρτίου σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,2% στα 4,299 δολάρια ανά λίβρα.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟOPECχρυσόςΑνεργία
Keywords
Τυχαία Θέματα
Wall Street,