Οι δύο όψεις της ουκρανικής εισβολής στο Κουρσκ

Βίντεο από τις πρώτες ώρες της εισβολής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

"Τα μοναδικά πλάνα από τις πρώτες ώρες της επιχείρησης των ουκρανικών αμυντικών δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ. Αποναρκοθέτηση, καταστροφή των αμυντικών γραμμών του εχθρού, οι επιχειρήσεις της αεροπορίας και του πυροβολικού, οι αιχμάλωτοι", αναφέρει στην ανάρτηση του το υπουργείο.

{https://twitter.com/DefenceU/status/1824359736176787465}
Την ίδια ώρα, πάντως, πληροφορίες από το ανατολικό μέτωπο στην περιοχή του Ντονέτσκ, αναφέρουν πως η Ρωσία κερδίζει έδαφος και οι Ουκρανοί αναγκάζονται σε οπισθοχώρηση. Η μεταφορά στρατευμάτων και όπλων από τις ήδη δοκιμαζόμενες γραμμές του μετώπου στα ανατολικά της Ουκρανίας, δημιουργεί όπως είναι φυσικό σημαντικό μειονέκτημα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος με ταχύτερους ρυθμούς αυτό το καλοκαίρι από ό,τι σε οποιοδήποτε σημείο από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου και τώρα πιέζουν προς τον κόμβο του Pokrovsk.

Η αποστολή στρατευμάτων στο Κουρσκ σημαίνει, λοιπόν, την απομάκρυνσή τους από την περιοχή του Ντόνετσκ. Στρατιώτες στα ανατολικά είπαν ότι τους άρεσε να βλέπουν τα βίντεο με την Ουκρανία να χτυπά ρωσικές αυτοκινητοπομπές, αλλά δεν ήταν ακόμη πεπεισμένοι ότι η αποστολή ουκρανικών στρατευμάτων στη Ρωσία θα αποδώσει.

Αυτό που δηλαδή τελικά συμβαίνει είναι η Ουκρανία να έχει κερδίσει τις εντυπώσεις έναντι της Ρωσίας με την εισβολή στο Κουρσκ αλλά παράλληλα να έχει αποδυναμώσει τις γραμμές της δικής της άμυνας στο ανατολικό μέτωπο. Δίκοπο μαχαίρι...

Από τη μια βέβαια η Ουκρανία είχε ανάγκη μια επικοινωνιακή νίκη έναντι της Ρωσίας αλλά αν αυτή τελικά θα έχει ουσιαστικά οφέλη στο μέτωπο μένει να φανεί. Είναι δεδομένο, πάντως, πως η Ουκρανία ελπίζει πως με την αντεπίθεσή της και με κατάληψη ρωσικών εδαφών μπορεί να είναι πιο ισχυρή διαπραγματευτικά.

#Κουρσκ #Ουκρανία #Ρωσία
Keywords
Αναζητήσεις
oi-dyo-opseis-tis-oukranikis-eisvolis-sto-koursk.htm
Τυχαία Θέματα