Οι εντυπωσιακές εισροές στα Bitcoin ETF ανεβάζουν τα κρυπτονομίσματα

Τα Bitcoin ETF παρέτειναν την επταήμερη κερδοφορία τους την Τρίτη (16/7), καταγράφοντας εισροές 422,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τον μεγαλύτερο απολογισμό μιας ημέρας από τις 5 Ιουνίου, δημιουργώντας θετικό κλίμα στην αγορά που «ανεβάζει» τα κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (17/7).

Τη μερίδα του λέοντος απολαμβάνει το IBIT της BlackRock, το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 260 εκατομμύρια δολάρια.

Το FBTC της Fidelity

ακολούθησε το ρεκόρ του IBIT με καθαρή εισροή 61,05 εκατομμυρίων δολαρίων και όγκο συναλλαγών 255,45 εκατομμύρια δολάρια. Ακολούθησαν το ARKB της Ark Invest και το BITB της Bitwise με θετικές ροές αξίας 29,85 εκατομμυρίων δολαρίων και 17,34 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.

Ενώ οι περισσότεροι από τους 11 εκδότες Bitcoin ETF κατέγραψαν εισροές, ορισμένοι δεν είδαν καθαρή εισροή. Αυτά είναι το BTCW του WisdomTree, το DEFI του Hashdex και το GBTC του Grayscale. Ωστόσο, η σωρευτική καθαρή εισροή έχει αυξηθεί στα 16,53 δισεκατομμύρια δολάρια, μια σημαντική αύξηση από το ρεκόρ της μια μέρα νωρίτερα.

Τα ETF συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, υπογραμμίζοντας την ενισχυόμενη εμπιστοσύνη στις προοπτικές για την τιμή του Bitcoin. Το σερί εισροών επτά ημερών των ETF συμπίπτει με μια άνοδο περίπου 20% για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Μαζί με τις βελτιωμένες προοπτικές για νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, είναι πιθανό η αναταραχή από τις πωλήσεις από το γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας να είναι πλέον πίσω μας, εκτιμά το CoinDesk, και η αγορά κρυπτονομισμάτων δείχνει να πιάνει το σερί των τεχνολογικών μετοχών στη Wall Street.

Η σταθερή εισροή στα Bitcoin ETF έχει επηρεάσει θετικά την τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος. Την περασμένη εβδομάδα, η αξία του κορυφαίου περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης έπεσε στα 56.700 δολάρια και παρέμεινε κάτω από τα 60.000 δολάρια για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας. Αυτή η πτωτική τάση οδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις συνεχείς πωλήσεις BTC της γερμανικής κυβέρνησης και την αβεβαιότητα για το Mt. Gox. Καθώς το απόθεμα Bitcoin της ευρωπαϊκής χώρας μειώθηκε, το κρυπτονόμισμα άρχισε να ανακάμπτει από τα χαμηλά του.

Σήμερα, επανήλθε στην τιμή των 65.000 δολαρίων, πριν υποχωρήσει ελαφρά, έχοντας κερδίσει, πάνω, σχεδόν 10% από την περασμένη εβδομάδα.

Η άνοδός του το Σαββατοκύριακο ήρθε μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ και πλέον υποστηρικτή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, Ντόναλντ Τραμπ.

Μια άλλη αύξηση 3.000 δολαρίων το οδήγησε στα 66.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τις 20 Ιουνίου.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του είναι ελαφρώς πάνω από 1,280 τρισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins εξακολουθεί να βρίσκεται στο 51,2%

Η κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων όλων των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης έχει προσθέσει περισσότερα από 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νύχτα και τώρα βρίσκεται σε κάτι περισσότερο από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Βitcoin ενισχύεται 1,07% στα 64.789,51 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,94% στα 3.454,98 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 2,42% στα 160,81 δολάρια, ενώ το Cardano κερδίζει 3,46% στο 0,44739711 δολάριο.

Το Polkadot καταγράφει άνοδο 2,79% στα 6,46 δολάρια, το Dogecoin ενισχύεται 1,44% στο 0,12475124 δολάριο και το Shiba Inu υποχωρεί 0,36% στο 0,00001923 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#κρυπτονομίσματα #Bitcoin #κρυπτονόμισμα #ethereum
Keywords
Αναζητήσεις
oi-entyposiakes-eisroes-sta-bitcoin-etf-anevazoun-ta-kryptonomismata.htm
Τυχαία Θέματα