Οι καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης-Ποιες διακρίσεις έλαβε η Ελλάδα

15:21 3/7/2024 - Πηγή: Reporter

Το καλοκαίρι είναι επισήμως εδώ, έφτασε η εποχή του χρόνου που οι παραλίες γίνονται «στόχος» των περισσότερων ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο που ονειρεύονται ζεστές θάλασσες, λευκή άμμο και μυστικές, ήσυχες και ηλιόλουστες ακτές.

Περιλαμβάνοντας τις καλύτερες κρυφές παραλίες από την Κροατία και την Ισπανία μέχρι την Τουρκία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, οι οργανώσεις European

Best Destinations, EBD, παρουσίασαν τη λίστα με τις εμβληματικές παραλίες στην Ευρώπη που «οι ντόπιοι θέλουν να...κρατούν μυστικές».

Είναι απομονωμένες, ηλιόλουστες παραλίες, απαλλαγμένες από πλήθη, ξενοδοχεία, καφετέριες και θόρυβο και είναι όλο και πιο σπάνιες, καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεχειλίζουν από καταλόγους με τις «μυστικές παραλίες» του κόσμου. Δεν είναι, όμως φυσικά, εύκολα προσβάσιμες και απαιτούν κάποια προσπάθεια για να φτάσει κανείς εκεί, αλλά αποτελεί και αυτό μέρος της εμπειρίας.

Σύμφωνα με το Forbes, η νέα κατάταξη λοιπόν, περιλαμβάνει πέντε παραλίες στην Ελλάδα (τρεις στο νησί της Μήλου), τέσσερις στην Ισπανία, τρεις στην Πορτογαλία (δύο στο Αλγκάρβε, μία στο φυσικό πάρκο Arrabida, το οποίο είχε ήδη βραβευτεί πριν από πέντε χρόνια για την ομορφότερη παραλία της Ευρώπης, την "Praiga de Galapos").

1. Pasjaca beach, Konavle Cavtat, Κροατία

Η μικρή, κρυμμένη παραλία Pasjaca με άμμο και χαλίκι στην περιοχή Konavle, στη νότια Κροατία, βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης της EBD με τις καλύτερες μυστικές παραλίες της Ευρώπης.

Βρίσκεται στον βράχο Konavle, όπου συναντά την Αδριατική Θάλασσα.

Σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Ντουμπρόβνικ, έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη, αυτή η κρυφή παραλία "είναι ένα πραγματικό θαύμα", σύμφωνα με την EBD

2. Παραλία Τσιγκράδο, Μήλος, Ελλάδα

Το Τσιγκράδο «χάνεται» από την θέα. Είναι προσβάσιμη μόνο από μια σκάλα που υψώνεται ανάμεσα σε δύο βράχους και προσφέρει πρόσβαση σε μια πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά.

Ιδανική για ψαροντούφεκο και εξερεύνηση των πολυάριθμων θαλάσσιων σπηλαίων γύρω της, αυτή η απομονωμένη παραλία είναι κρυμμένη ανάμεσα σε ψηλούς βράχους, βραχώδη περάσματα και σπήλαια.

3. Praia da Ponta Pequena, Albufeira, Algarve, Πορτογαλία

Αυτή η υπέροχη μικρή παραλία, είναι κρυμμένη σε μια σπηλιά από χρυσά βράχια.

Επειδή όμως, βυθίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, είναι προφανώς ασφαλέστερο να πάτε σε περίοδο χαμηλής παλίρροιας.

4. Παραλία Παπαφράγκας, Μήλος, Ελλάδα

Με πλάτος λίγων μέτρων, η παραλία Παπαφράγκας είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες των Κυκλάδων, που προσφέρει μια πραγματική λωρίδα κολύμβησης προς τη γαλαζοπράσινη Μεσόγειο, η οποία συνδιάζει σπηλιές και γαλαζοπράσινα νερά.

Ο Αύγουστος είναι ο πιο θυελλώδης μήνας στη Μήλο, οπότε η EBD συνιστά μια επίσκεψη την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

5. Cala Goloritze, Σαρδηνία

Η Cala Goloritze, γνωστή ως η πιο όμορφη παραλία της Ιταλίας, βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού της Σαρδηνίας, στο δήμο Baunei στο νότιο τμήμα του κόλπου Orosei.

6. Παραλία Ballota, Llanes, Αστούριας, Ισπανία

Φύση, ηρεμία και κρυστάλλινη θάλασσα, η παραλία Ballota έχει μήκος 350 μέτρα και πλάτος 62 μέτρα σε ένα σχεδόν τέλειο σχήμα κοχυλιού.

Απέχει δύο ώρες από το Μπιλμπάο και μόλις 30 λεπτά από την όμορφη πόλη Ribadessella.

7. Cuevas del Mar, Llanes, Αστούριας, Ισπανία

Αυτή η προστατευμένη παραλία, χάρη στους βραχώδεις σχηματισμούς που την περιβάλλουν, είναι ιδανική για οικογένειες και παρέχει χώρο στάθμευσης προς τα πάνω.

8. Παραλία Καστέλι, Κάτω Κουφoνήσι, Ελλάδα

Υπάρχουν πολλές μυστικές παραλίες στο πανέμορφο ελληνικό νησί Κάτω Κουφονήσι, που βρίσκεται στις Κυκλάδες μεταξύ των νησιών Νέξος και Σαντορίνη.

Τα Κουφονήσια είναι ένα από τα νησιά που αναφέρονται από τους ντόπιους ως η «Μύκονος των Μικρών Κυκλάδων».

Η παραλία Καστέλι είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού, μια βιτρίνα αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς. Μπορείτε να την ανακαλύψετε με καραβάκι από το Κουφονήσι ή από τη Σαντορίνη ή τη Μύκονο. Ή, μπορείτε να πάρετε ένα τετράωρο πλοίο από την Αθήνα.

9. Παραλία Joao d'Arens, Portimao, Algarve, Πορτογαλία

Αυτή η μυστική παραλία είναι τόσο μαγική όσο και δύσκολα προσβάσιμη.

Βρίσκεται μεταξύ του Portimao και του Alvor, στο Algarve της Πορτογαλίας, και μπορείτε να την ανακαλύψετε μετά από μια πεζοπορία. Η Praia Joao de Arens είναι προσβάσιμη από ένα ελαφρώς απότομο μονοπάτι που δεν είναι κατάλληλο για επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα ή καροτσάκια.

10. Παραλία Butterfly Valley, Τουρκία

Αυτή η σπάνιας ομορφιάς παραλία βρίσκεται στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, στη διάσημη, 500 χιλιομέτρων Λυκική Οδό της Τουρκίας και είναι προσβάσιμη μόνο από το νερό.

11. Παραλία Συκιά, Μήλος, Ελλάδα

Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού της Μήλου, αυτή η μικρή «πανέμορφη παραλία» στην καρδιά μιας θαλάσσιας σπηλιάς μπορεί να προσεγγιστεί καλύτερα από τη θάλασσα με σκάφος.

Μέσα σε ένα εντυπωσιακό «ανοιχτό σπήλαιο», επειδή η οροφή του κατέρρευσε πριν από πολύ καιρό, διαθέτει μοναδική θέα στον ουρανό και εκπληκτικούς λευκούς βραχώδεις σχηματισμούς.

12. Παραλία Torrente de Parreis, Μαγιόρκα, Ισπανία

Η παραλία Torrente de Pareis στο νησί της Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες νήσους της Ισπανίας βρίσκεται μέσα σε φυσικό τοπίο στη μέση μιας βαθιάς χαράδρας κοντά στο χωριό Sa Calobra.

13. Νησιά Cíes, Βίγκο, Γαλικία, Ισπανία

Σπάνιας ομορφιάς, με κρυστάλλινα νερά και ψιλή, λευκή άμμο μέσα σε μια άγρια και όμορφη φύση, τα Cíes είναι ένα αρχιπέλαγος στα ανοικτά των ακτών της Pontevedra στη Γαλικία της Ισπανίας, στις εκβολές του Ria de Vigo.

14. Παραλία Σεϊτάν, Λιμάνια, Κρήτη, Ελλάδα

Αυτή η απομακρυσμένη αμμώδης παραλία βρίσκεται στη χερσόνησο Ακρωτήρι, 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων και δύο χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού Χορδάκι. Η παραλία Σεϊτάν είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης.

Η βραχώδης υποθαλάσσια περιοχή είναι ιδανική για κολύμπι με αναπνευστήρα- το κολύμπι είναι δημοφιλές, αλλά δεν συνιστάται για μη κολυμβητές λόγω των ισχυρών ρευμάτων.

Η παραλία ήταν κάποτε προσβάσιμη μόνο με σκάφος, αλλά τώρα υπάρχει ένα στενό βραχώδες κατηφορικό μονοπάτι από το χώρο στάθμευσης, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από τα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, η παραλία είναι γεμάτη με ντόπιους και γίνεται ήσυχη κατά τη χαμηλή περίοδο και τις καθημερινές.

15. Παραλία Isola Bella, Ταορμίνα, Σικελία, Ιταλία

Η μικρή "Isola Bella", που φέρει το εύστοχο όνομα "το όμορφο νησί", βρίσκεται στην Ταορμίνα της Σικελίας. Ένας πανέμορφος προορισμός, δημοφιλής στις διασημότητες (η Audrey Hepburn το λάτρευε), έχει γίνει, μαζί με το ελληνικό θέατρο, το σύμβολο της Ταορμίνας.

#Forbes #ΠΑΡΑΛΙΕΣ_ΕΥΡΩΠΗΣ #ΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Αναζητήσεις
oi-kalyteres-mystikes-paralies-tis-evropis-poies-diakriseis-elave-i-ellada.htm
Τυχαία Θέματα