Ολοταχώς προς εβδομαδιαία άνοδο λόγω Μέσης Ανατολής το πετρέλαιο

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν ήπια άνοδο την Παρασκευή (25/10), οδεύοντας γενικότερα προς εβδομαδιαία κέρδη περίπου 2%, καθώς οι έμποροι ανησυχούν για την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, ενόψει και της προγραμματισμένης επανέναρξης των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τις επόμενες ημέρες.

Τόσο το αμερικανικό αργό, όσο και το μπρεντ παρουσίασαν διακυμάνσεις αυτήν την εβδομάδα, σημειώνοντας άνοδο τη Δευτέρα και την Τρίτη πριν υποχωρήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη, κυρίως λόγω των προσδοκιών

για αυξημένο ή μειωμένο κίνδυνο αντίστοιχα στη Μέση Ανατολή.

«Η αβεβαιότητα κάνει τους επενδυτές κατανοητά και δικαιολογημένα πραγματιστές», δήλωσε ο αναλυτής της PVM, Τζον Έβανς.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να περιμένουν την απάντηση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση από το Ιράν την 1η Οκτωβρίου, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει χτυπήματα στην πετρελαϊκή υποδομή της Τεχεράνης

Οι επενδυτές αναζητούν επίσης περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τις πολιτικές τόνωσης της Κίνας, αν και δεν αναμένουν ότι τέτοια μέτρα θα δώσουν σημαντική ώθηση στη ζήτηση πετρελαίου.

Η Goldman Sachs άφησε την Πέμπτη αμετάβλητες τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου μεταξύ 70 και 85 δολαρίων το βαρέλι για το μπρεντ το 2025, αναμένοντας ότι ο αντίκτυπος από οποιοδήποτε κινεζικό κίνητρο θα είναι μέτριος σε σχέση με μεγαλύτερους παράγοντες όπως η προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή.

«Οι συμμετέχοντες στην αγορά παραμένουν ουσιαστικά διχασμένοι μεταξύ των κινδύνων προσφοράς λόγω της τεταμένης κατάστασης στη Μέση Ανατολή και των ανησυχιών για τη ζήτηση», ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,88% στα 70,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 0,79% στα 74,96 δολάρια το βαρέλι.

Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται και τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, καθώς ενισχύονται 1,141% στα 42,635 ευρώ η μεγαβατώρα.

Το ράλι του χρυσού «φρενάρει» την Παρασκευή, καθώς ορισμένοι επενδυτές φαίνεται να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το πρόσφατο ράλι του, όπου έφτασε σε υψηλό ρεκόρ, αν και οι συνεχιζόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή συμβάλουν στον περιορισμό της πτώσης.

Το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί 0,38% στα 2.738,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι καταγράφει πτώση 0,87% στα 33,502 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός χάνει 0,30% στα 4,3385 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,04% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0824 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,07% στο 1,298 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,06% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8338 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΜΠΡΕΝΤ #αμερικανικό_αργό #ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #δολαριο #Λίρα #ευρώ #χρυσός #ασήμι #χαλκός
Keywords
Αναζητήσεις
olotachos-pros-evdomadiaia-anodo-logo-mesis-anatolis-to-petrelaio.htm
Τυχαία Θέματα
Ολοταχώς, Μέσης Ανατολής,olotachos, mesis anatolis