Ουκρανία: Αγνοείται δημοσιογράφος του Reuters έπειτα από πλήγμα σε ξενοδοχείο

Ένα μέλος της ομάδας του Reuters που κάλυπτε τον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοείται και άλλοι δύο νοσηλεύονται έπειτα από πλήγμα σε ξενοδοχείο στην πόλη Κραματόρσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Σε ανακοίνωσή του, το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι το ξενοδοχείο Sapphire, όπου διέμενε ένα εξαμελές πλήρωμα του Reuters, χτυπήθηκε από πύραυλο το Σάββατο

(24/8).

«Ένας από τους συναδέλφους μας αγνοείται, ενώ άλλοι δύο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για θεραπεία. Έχουν βρεθεί άλλοι τρεις συνάδελφοι. Αναζητούμε επειγόντως περισσότερες πληροφορίες, συνεργαζόμαστε με τις αρχές στο Κραματόρσκ και στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Θα ενημερώσουμε όταν έχουμε περισσότερες πληροφορίες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Reuters.

Ο Βαντίμ Φιλάσκιν, κυβερνήτης της περιοχής του Ντόνετσκ, δήλωσε σε ανάρτηση στο Telegram το πρωί της Κυριακής ότι «οι Ρώσοι χτύπησαν το Κραματόρσκ» και ότι δύο δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, ενώ ένας αγνοείται μετά από επίθεση σε ξενοδοχείο.

Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της στο Telegram ότι ξεκίνησε «προανάκριση» για την επίθεση, η οποία, όπως είπε, συνέβη στις 22:35 τοπική ώρα το Σάββατο.

#Ουκρανία #ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ #Reuters #δημοσιογράφος
Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-agnoeitai-dimosiografos-tou-reuters-epeita-apo-pligma-se-xenodocheio.htm
Τυχαία Θέματα