Πανελλήνιες: Την Παρασκευή (28/6) τα αποτελέσματα-Τρεις τρόποι να τα δείτε

Μία ημέρα έμεινε μέχρι την ανακοίνωση των βαθμολογιών για τις Πανελλήνιες 2024, η οποία θα βάλει «τέλος» στην αναμονή των υποψηφίων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις φέτος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 θα ανακοινωθούν

στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής 28/6.

Πώς θα δείτε την βαθμολογία

Οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν εκτυπωμένες στα λύκεια όλης της χώρας με τους κωδικούς του κάθε υποψήφιου. Παράλληλα, κανείς θα μπορεί να τις βρει στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα σταλούν στους υποψηφίους μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο. Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Τι πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι για να καταθέσουν μηχανογραφικό

Όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Η διαδικασία δημιουργίας κωδικού ασφαλείας για την υποβολή μηχανογραφικών για τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024, είναι αναγκαία.

Συνεπώς, όσοι θέλουν να καταθέσουν το μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια αλλά και για τα ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) πρέπει να απευθυνθούν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν μετά από την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, να προχωρήσουν αρχικά στην επεξεργασία και τελικά στην οριστική υποβολή του Μ.Δ.. Οι λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Παιδείας.

Ο υποψήφιος θα μπορεί πλέον, εντός Ιουλίου, με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) μέσω διαδικτύου να επεξεργαστεί και να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο (Μ.Δ. ή/και Π.Μ.Δ.) σε συγκεκριμένη προθεσμία. Στην ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή θα παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες χρήσης και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά και βάσεις εισαγωγής παλαιότερων ετών.

Εντός Ιουλίου και σε συγκεκριμένη προθεσμία που θα ανακοινωθεί αργότερα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο από οποιονδήποτε Η/Υ που έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς υποχρεωτικά τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας. Για όσους υποψηφίους που, για οποιονδήποτε λόγο, επιλέξουν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειό τους, θα πρέπει να τους παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των Η/Υ του Λυκείου, η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους.

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ #μαθητές #ΑΕΙ #ΤΕΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα