Παπανδρέου: Άρση της γραφειοκρατίας για επενδύσεις στον Τουρισμό

00:36 5/5/2011 - Πηγή: Reporter
Μεγάλες αλλαγές στο κράτος, στην οικονομία, στους θεσμούς, στο πολιτικό σύστημα και πάνω από όλα στη νοοτροπία όλων μας είναι το κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του στην τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μαγικές συνταγές για έξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν, και πρόσθεσε ότι "όσοι περισσότεροι
είμαστε, όσοι περισσότεροι στηρίξουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές, τόσο πιο γρήγορα θα δούμε το φως της εξόδου από το τούνελ".Ο κ. Παπανδρέου απέκλεισε ξανά έμμεσα πλην σαφώς το ενδεχόμενο εκλογών, λέγοντας ότι θα προχωρήσει "με όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, που είτε μέσα από την δουλειά τους καθημερινά, είτε από τον δημόσιο ρόλο τους, είτε από την κοινωνική τους προσφορά, είτε μέσα από την επιχείρησή τους, κάνουν την αλλαγή πράξη" και θα συγκρουστεί με "μικρές ή μεγαλύτερες ολιγαρχίες", υπογραμμίζοντας ότι "δεν διστάσαμε να πάρουμε τις αποφάσεις που έπρεπε για το καλό της χώρα μας. Διλήμματα υπήρξαν. Πολλά. Όλα, όμως, απαντήθηκαν και απαντώνται από την αταλάντευτη βούλησή μας να αλλάξουμε αυτή τη χώρα. Να κάνουμε αυτό που πρέπει".Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον οδικό χάρτη που ανακοίνωσε πριν το Πάσχα, αναφέροντας ότι με αυτόν "θα πορευτούμε και αυτόν θα εξειδικεύσουμε περαιτέρω. Και θα πετύχουμε, να είστε όλοι βέβαιοι.Δουλεύοντας όλοι μαζί, με υπομονή και πίστη στο σκοπό μας, η Ελλάδα θα αλλάξει προς το καλύτερο. Θα βγει από την κρίση".

O κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι "η Κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να εμπλακεί σε μια δημόσια συζήτηση και απίστευτη σεναριολογία που αγγίζει πολλές φορές τα όρια της εγκληματικότητας και εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Θέλω να ξέρετε ότι εμείς διαχειριζόμαστε αυτό το μεγάλο εθνικό πρόβλημα και το κάνουμε όχι μόνο με τρόπο υπεύθυνο, με προσοχή αλλά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να προστατευθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας μέσα στις σημερινές παγκόσμιες συνθήκες".Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο ελληνικό χρέος, για το οποίο παρότι ανέφερε πως δε δημιουργήθηκε τώρα αλλά στο παρελθόν, δεν αρνήθηκε μέρος της ευθύνης για αυτό λέγοντας ότι "εμείς χτίσαμε το χρέος όταν εγκαταλείψαμε τις αρχές και τις αξίες μας και υιοθετήσαμε άλλες. Όταν, για παράδειγμα, μας ξέφυγε η έννοια του μέτρου και τα πάντα πνίγηκαν στην σπατάλη. Όταν χάθηκε η έννοια της προσφοράς και φώλιασε η διαφθορά. Όταν χάσαμε το πνεύμα της συλλογικότητας και επιβλήθηκε η ατομικότητα. Όταν από το κέντρο της Ελληνικής κοινωνίας έφυγε ο άνθρωπος και μπήκε η κατανάλωση".Τόνισε επίσης την ανάγκη προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση "να γυρίσουμε σε ότι καλό εκπροσωπούμε σαν Έλληνες, να αναδείξουμε ξανά την έννοια του φιλότιμου, το μεράκι, το κέφι για δημιουργία, το πολυμήχανο του Έλληνα να το στρέψουμε στην καινοτομία και όχι στο πως θα κοροϊδέψει τον διπλανό του, την ελληνική φιλοξενία, την ντομπροσύνη, την περηφάνια για το ότι όμορφο έχει η Ελλάδα".Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητή
Keywords
Τυχαία Θέματα